Setari Cookie-uri

3 Milioane de tone de deseuri alimentare aruncate anual de restaurantele din intreaga lume

Bucuresti, 23 septembrie, Ce cantitate de mancare arunca restaurantele? Cat din aceasta cantitate este mancare intoarsa de la mese? Cat de interesati sunt consumatorii de ce se intamplă cu mancarea pe care o lasa in farfurii?

Bucuresti, 23 septembrie, Ce cantitate de mancare arunca restaurantele? Cat din aceasta cantitate este mancare intoarsa de la mese? Cat de interesati sunt consumatorii de ce se intampla cu mancarea pe care o lasa in farfurii?

deseuri aruncate Raspunde la aceste intrebari al doilea Raport Global privind Meniurile, lansat de Unilever Food Solutions. Studiul “Bucatarii sustenabile: Cum reducem reziduurile alimentare”* arata ce cantitati de deseuri alimentare arunca restaurantele, precum si care este atitudinea consumatorilor fata de problema resturilor alimentare produse de restaurantele unde obisnuiesc sa manance cand ies in oras.

Cifrele comunicate prin Raportul Unilever Food Solutions sunt impresionante: in fiecare an, industria alimentara genereaza in intreaga lume 3 milioane de tone de deseuri alimentare**, dintre care 1 milion de tone provin din mancarea pe care consumatorii o lasa in farfurii la restaurante.

Potrivit noului raport al Unilever Food Solutions, consumatorii sunt constienti de proportiile problemei si vor sa stie mai mult despre ce se intampla cu mancarea pe care o arunca restaurantele, de care se simt responsabili: 74% dintre respondenti sustin ca e important sa afle ce se intampla cu deseurile alimentare. Ingrijorarea este mai mare in tarile emergente: 87% dintre non-occidentalii chestionati se arata preocupati de modul in care sunt gestionate resturile alimentare din localuri, in timp ce in lumea occidentala 80% dintre respondenti spun ca problema este importanta pentru ei.

Preocuparea consumatorilor pentru mancarea aruncata de restaurante se manifesta sub forma disponibilitatii lor de a plati mai mult pentru o masa in oras in localuri care trateaza responsabil aceasta problema si au adoptat scheme de evacuare si reciclare a deseurilor alimentare, care nu dauneaza mediului: 70% dintre persoanele intervievate in tarile emergente ar plati mai mult pentru o masa in astfel de localuri, fata de 46% dintre persoanele intervievate in tarile occidentale.

Aceasta preocupare a consumatorilor pentru mancarea pe care o arunca restaurantele ar putea fi explicata de procentul mare de resturi alimentare pe care chiar consumatorii le lasa in farfurii atunci cand mananca in oras – potrivit Raportului, care citeaza Asociatia Restaurantelor Sustenabile – 30% din totalul de deseuri alimentare, mai exact 1 milion de tone de reziduuri alimentare provin din farfuriile consumatorilor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.