Bucuresti, 23 septembrie, Ce cantitate de mancare arunca restaurantele? Cat din aceasta cantitate este mancare intoarsa de la mese? Cat de interesati sunt consumatorii de ce se intamplă cu mancarea pe care o lasa in farfurii?
“Ceea ce am vrut sa transmitem prin aceasta actiune este ca prin simplul gest de a-ti lua ceea ce-ti ramane in farfurie acasa, intr-un doggy bag, ajuti la reducerea cantitatii mari de deseuri alimentare aruncata anual de restaurante. Si este doar un prim pas, pentru ca astfel de actiuni vor continua, tocmai pentru ca pana acum am vazut cat de mult rezoneaza consumatorii cu acest subiect in mediul online, unde am intiat o dezbatere cu privire la cererea sau nu a doggy bag-ului.”, adauga Maria Gavrilescu, Channel Marketing Leader Unilever Food Solutions.
*Despre raport
Cel de-al doilea Raport Global “Bucatarii Sustenabile: Cum reducem reziduurile alimentare” a fost realizat de BrainJuicer, in parteneriat cu Salt PR, pe baza unui chestionar aplicat unui numar de 3.500 de respondenti din sapte tari (Statele Unite, Marea Britanie, China, Germania, Rusia, Brazilia si Turcia), care mananca in oras cel putin o data pe saptamana.
** Studiu intocmit in 2010 de Asociatia Restaurantelor Sustenabile (Sustainable Restaurant Association).
Despre doggy bag
Doggy bag este denumirea recunoscuta international pentru punga in care poti lua acasa tot ce-ti ramane in farfurie dupa o masa copioasa in oras.