Setari Cookie-uri

3 Milioane de tone de deseuri alimentare aruncate anual de restaurantele din intreaga lume

Bucuresti, 23 septembrie, Ce cantitate de mancare arunca restaurantele? Cat din aceasta cantitate este mancare intoarsa de la mese? Cat de interesati sunt consumatorii de ce se intamplă cu mancarea pe care o lasa in farfurii?

a doggy bag Cantitatea tot mai mare de deseuri alimentare rezultate in restaurantele din lumea intreaga ne-a facut sa ne implicam intr-o campanie de informare asupra risipei de alimente. Prin solutiile propuse, cat si prin campaniile de educare a publicului larg, ne alaturam partenerilor nostri din industria de horeca in lupta de a reduce deseurile alimentare”, precizeaza Maria Gavrilescu, Chanel Marketing Leader in cadrul Unilever Food Solutions Romania.

O alta informatie furnizata de Raportul Bucatarii Sustenabile este aceea ca un procent mult mai mare de consumatori din tarile emergente - 89% considera ca practicile sustenabile adoptate de restaurante ar trebui sa fie facute cat mai vizibile, pe cand procentul celor din tarile occidentale care cred acelasi lucru este mai mic – 66%.

Consumatorii considera ca responsabili pentru asigurarea transparentei cu privire la practicile de evacuare si reciclare a deseurilor alimentare adoptate de localuri sunt in primul rand guvernele – 46% dintre consumatori le considera responsabile, apoi operatorii din restaurante (chelnerii si proprietarii de restaurante)- 29%, furnizorii din industria alimentara – 13%. 6% dintre consumatorii chestionati considera ca cei responsabili sa se intereseze daca localurile au adoptat practici de reciclare a deseurilor alimentare sunt chiar consumatorii, pe cand alti 6% considera ca ONG-urile specializate ar trebui sa informeze consumatorii care sunt restaurantele care au adoptat practici sustenabile de evacuare a deseurilor alimentare.

Pentru a incuraja preocuparea consumatorilor pentru cantitatea de reziduuri alimentare aruncate de restaurante si pentru a ajuta la reducerea acestei cantitati, Unilever Food Solutions Romania a distribuit in Centrul Vechi, vineri seara, 5 000 de pungi de hartie, in cadrul evenimentului A doggy bag is a goodie bag, cu mesajul ca fiecare dintre noi poate contribui la reducerea cantitatii de deseuri aruncate de restaurante cu o punga, incurajand consumatorii sa ia mancarea ramasa in farfurie la pachet.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.