Setari Cookie-uri

Filmele de animatie ale anului vin la Anim'est, in sectiunea Mozaic

Scurtmetrajele proiectate in cadrul acestei sectiuni, prezentate si premiate la festivalurile de film importante din lume, concureaza, in mod traditional, la castigarea Premiului Publicului, oferit de Sony in urma voturilor spectatorilor prezenti la proiectiile Mozaic.

Sectiunea Mozaic aduce, si anul acesta, cele mai importante filme de animatie ale momentului in fata publicului Festivalului International de Film de Animatie Anim'est. Scurtmetrajele proiectate in cadrul acestei sectiuni, prezentate si premiate la festivalurile de film importante din lume, concureaza, in mod traditional, la castigarea Premiului Publicului, oferit de Sony in urma voturilor spectatorilor prezenti la proiectiile Mozaic.

8 lungmetraje si 38 de scurtmetraje fac parte din selectia Mozaic 2011. Printre scurtmetrajele care vor concura la Premiul Publicului Anim'est se numara castigatorului Premiului Oscar 2011 pentru Cel mai Bun Scurtmetraj Animat – The Lost Thing (r. Andrew Ruhemann, Shaun Tan, Australia, 2010); Switez / The Lost Town of Switez (r. Kamil Polak, Polonia – Franta – Danemarca – Elvetia – Canada, 2011), selectionat in Competitia Oficiala a Festivalului International de Film de la Berlin 2011 si castigator al Premiului pentru Cea mai Buna Coloana Sonora la Festivalul International de Film de Animatie de la Annecy; Tussilago nominalizat la Premiul Academiei Europene de Film pentru Cel mai Bun Scurtmetraj si selectionat in Competitia Oficiala a Festivalului de la Berlin in 2010; Muzorama (r. Elsa Brehin, Raphael Calamote, Mauro Carraro, Maxime Cazaux, Emilien Davaud, Laurent Monneron, Axel Tillement, Franta, 2009), proiectat, printre altele, la festivalurile de film de scurt metraj de la Clermont Ferrand si Brest sau la cele dedicate filmului de animatie de la Annecy, Ottawa, Bruxelles si Rio de Janeiro; Love and Theft (r. Andreas Hykade, Germania, 2010), castigatorul Premiului pentru Cea mai Buna Muzica la editia 2010 a Festivalului International de Film de Animatie de la Annecy; Sju dagar i skogen / Seven Days in the Woods (r. Peter Larsson, Suedia, 2011), selectionat in Competitia Oficiala a Festivalului de Film de la Berlin 2011 sau scurtmetrajul semnat de co-regizorul celebrului Persepolis, Il était une fois l'huile / Once Upon A Time There Was Oil (r. Winshluss (Vincent Paronnaud), Franta, 2010), castigatorul Premiului pentru Cel mai Bun Scurtmetraj European la Festivalul de Film Sci-Fi de la Nancy 2010, proiectat si la Annecy sau Rio de Janeiro.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.