Setari Cookie-uri

Filmele de animatie ale anului vin la Anim'est, in sectiunea Mozaic

Scurtmetrajele proiectate in cadrul acestei sectiuni, prezentate si premiate la festivalurile de film importante din lume, concureaza, in mod traditional, la castigarea Premiului Publicului, oferit de Sony in urma voturilor spectatorilor prezenti la proiectiile Mozaic.

Crulic in Mozaic

Cel mai recent lungmetraj al lui Phil Mulloy, Animatorul Invitat la Anim'est 2010, Goodbye, Mr Christie (Marea Britanie, 2010), este castigatorul Premiului pentru Cel mai Bun Film de Lungmetraj la Festivalul International de Film de Animatie de la Ottawa – cel mai important de pe continentul nord-american. Pelicula ii readuce pe marele ecran pe protagonistii Familiei Christie (2006). In acest episod, nelinistitul domn Christie este implicat intr-un scandal sexual, atunci cand este surprins in focurile pasiunii cu un marinar francez. Cu o paleta de culori minimalista, estetica si naiva, Mulloy realizeaza tabloul neobisnuit al unei melodrame sexuale, care va captiva si va suprinde publicul Anim'est cu cateva intorsaturi de situatie cu totul neasteptate.

Midori-Ko (Japonia, 2010), lungmetrajul anime al lui Keita Kurosaka prezentat in afara competitiei la Festivalul International de Film de Animatie de la Annecy 2011, dar si la festivalurile de profil de la Ottawa sau Los Angeles, este un science fiction neobisnuit. Spre a anticipa apropiata criza de hrana, cinci oameni de stiinta lucreaza la producerea „mancarii de vis”, numite Midori-ko, care sa inlocuiasca atat carnea, cat si legumele. Insa progresele facute intr-un laborator din centrul unui zone comerciale abandonate ajung intr-un punct mort, deoarece Midori-ko nu intentioneaza sa fie mancata si, prin urmare, isi ia zborul, evadand din laborator.

Citește și:

Poate cel mai celebru titlu prezentat anul acesta in cadrul sectiunii Mozaic, unul dintre lungmetrajele favorite pentru nominalizarea la Premiul Oscar 2012, Rango (r. Gore Verbinski, SUA, 2011) a avut premiera mondiala in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin, unde au fost prezenti, pe covorul rosu, si protagonistii Johnny Depp, Isla Fisher, Alfred Molina sau Abigail Breslin. Rango (Johnny Depp) este un cameleon de casa in asteptarea unei aventuri adevarate, pe care s-o conduca si in care sa joace chiar el. In urma unui accident de masina, ajunge intr-un oras din vestul salbatic, numit Dirt. Orasul are mare nevoie de apa, dar locuitorilor le trebuie, de asemenea, un erou si un serif. Infocatul Rango isi asuma pe loc cele doua roluri si accepta, cu egoism, sa se ocupe de problema apei.

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.