Setari Cookie-uri

Filmele de animatie ale anului vin la Anim'est, in sectiunea Mozaic

Scurtmetrajele proiectate in cadrul acestei sectiuni, prezentate si premiate la festivalurile de film importante din lume, concureaza, in mod traditional, la castigarea Premiului Publicului, oferit de Sony in urma voturilor spectatorilor prezenti la proiectiile Mozaic.

Din selectia Mozaic 2011 fac parte opt lungmetraje de animatie extrem de apreciate, prezentate in premiera pe marile ecrane din Romania – cu exceptia hitului de public Rango:

9 (r. Shane Acker, SUA, 2009), filmul produs de Tim Burton si Timur Bekmambetov, care dezvolta subiectul din scurtmetrajul cu acelasi titlu si acelasi autor, nominalizat la Premiul Oscar in 2005, ii aduce pe Elijah Wood, Jennifer Connelly, Martin Landau, Christopher Plummer, John C. Reilly sau Crispin Glover intr-o poveste dintr-un viitor apocaliptic in care, in urma unui razboi intre oameni si masini, lumea este complet distrusa, iar omenirea nu mai exista. O papusa de carpa, 9, se trezeste fara voce si gaseste un obiect ciudat printre daramaturi. In timp ce umbla printre ruine, 9 este atacat de o masina, pe nume Bestia, dar este salvat de o alta papusa, 2, care ii reda vocea. 2 il duce pe 9 sa-i cunoasca pe cei dintr-o comunitate ascunsa, condusa de lasul 1. Nominalizat la Premiile Annie 2010 pentru Cea mai Buna Scenografie, respectiv Cele mai Bune Efecte Vizuale, 9 a fost unul dintre cele mai discutate lungmetraje animate ale ultimilor ani, in Statele Unite.

Citește și:
9 Mozaic



Autopohadky
(r. Jakub Kohak, Libor Pixa, Bretislav Pojar, Frantisek Vasa, Michal Zabka, 2011), adaptare dupa cartea cu acelasi nume a lui Jiri Marek, o colectie de povesti urbane extrem de populara in Cehia. Patru povesti animate prezinta niste masini care apar in cadrul unor relatii de basm. Fiecare poveste este opera unui regizor diferit si a unui grup de autori. Prin urmare, avem de-a face cu un spectacol variat, format din parti distincte. La realizarea filmului au participat atat autori apartinand generatiei tinere (Libor Pixa, nominalizat la Premiile Academiei Cehesti in 2010), cat si artisti cu renume, precum Bretislav Pojar sau Michal Zabka, un experimentat regizor de film de animatie cu papusi. Debutant in filmul de lungmetraj, Frantisek Vasa vine la Bucuresti alaturi de papusile-personaje din film, care vor fi expuse in cadrul festivalului, dar si pentru a sustine un atelier de animatie cu papusi, despre care gasiti mai multe detalii aici: http://animest.ro/puppet-animation-workshop.aspx

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.