Setari Cookie-uri

Filmele de animatie ale anului vin la Anim'est, in sectiunea Mozaic

Scurtmetrajele proiectate in cadrul acestei sectiuni, prezentate si premiate la festivalurile de film importante din lume, concureaza, in mod traditional, la castigarea Premiului Publicului, oferit de Sony in urma voturilor spectatorilor prezenti la proiectiile Mozaic.

Taevalaul / Sky Song (r. Mati Kütt, 2010), mediumetrajul estonian selectionat la festivalurile de film de animatie si de film fantastic din intreaga lume – de la Ottawa la Riga si de la Rio de Janeiro la Seul – nu reprezinta doar aventura unui postas care trebuie sa livreze un colet pe Luna ci, de asemenea, o calatorie in timp, prin intermediul oamenilor si al personajelor lor, al gandurilor si al imaginatiei. Filmul este o expunere vizuala a mintii si imaginatiei unui postas care isi indeplineste sarcina, in ciuda tuturor problemelor si obstacolelor.

Nominalizat la Premiul Cesar 2011 pentru Cel mai Bun Film de Animatie (castigat de Iluzionistul), Une vie de chat / A Cat in Paris (r. Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli, Franta – Belgia – Elvetia – Olanda, 2010), a facut parte din selectiile unor festivaluri de film precum cele de la Berlin, Annecy, Sarajevo, San Sebastian, Londra, Hong Kong sau San Francisco. Lungmetrajul, realizat cu mult umor, il are ca personaj central pe Dino – un motan cu viata dubla. Ziua, el locuieste cu Zoe, o fetita a carei mama, Jeanne, este politista, iar noaptea lucreaza cu Nico, un talhar cu suflet mare. Zoe s-a cufundat in mutenie in urma uciderii tatalui ei din cauza gangsterului Costa. Intr-o noapte, Zoe se hotaraste sa-l urmareasca pe Dino. Pe drum ii aude fara sa vrea pe niste raufacatori si descopera ca dadaca ei face parte din banda de gangsteri.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.