Setari Cookie-uri

Anim'est 2011 se pregateste de start!

In perioada 7-16 octombrie 2011, Bucurestiul va deveni din nou gazda proiectiilor celui mai important festival de film de animatie din Romania.

Pe intreaga durata a festivalului, foaierul Cinema Patria va gazdui o expozitie cu desenele realizate de animatori pentru Crulic – Drumul spre dincolo.

The Little Boy Vineri, 7 octombrie, incep proiectiile Anim'est si la Sala ArCuB, o locatie nou-nouta in programul festivalului. Dupa prima proiectie de scurtmetraje din sectiunea Mozaic, programata pentru ora 19:00, la ArCuB vor rula, de la 21:00, filmele nominalizate la Cartoon d'Or 2011 – cel mai important premiu european dedicat scurtmetrajului de animatie, printre care se numara castigatorul prestigiosului trofeu, The Little Boy and the Beast (r. Johannes Weiland & Uwe Heidschötter, Germania, 2009); nominalizatul la Oscar 2011 The Gruffalo (r. Jakob Schuh, Max Lang, Marea Britanie, 2009); Mobile (r. Verena Fels, Germania, 2010), selectionat in Competitia de Film Studentesc; Paths of Hate (r. Damian Nenow, Polonia, 2010), castigatorul unei Mentiuni Speciale in Competitia Oficiala a Festivalului International de Film de Animatie de la Annecy, editia 2011; The External World (Germania, 2010), regizat de David O'Reilly, rasplatit cu Premiul Publicului la Anim'est 2010 pentru Viata de un minut a unei muste / One Minute Fly, castigator a zeci de premii in lumea intreaga si selectionat in competitiile oficiale ale Festivalurilor Internationale de Film Venetia sau Sundance sau Pivot (r. André Bergs, Olanda, 2009), selectionat, de asemenea, la festivaluri importante din lume.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.