Setari Cookie-uri

Anim'est 2011 se pregateste de start!

In perioada 7-16 octombrie 2011, Bucurestiul va deveni din nou gazda proiectiilor celui mai important festival de film de animatie din Romania.

Proiectiile Anim'est de la Cinema Union incep cu doua lungmetraje din sectiunea Mozaic: de la ora 18:00, Rango il aduce pe Johnny Depp intr-unul dintre cele mai discutate lungmetraje de animatie ale anului, iar, de la 21:00, in premiera in Romania, Viata de Pisica / Une vie de chat (r. Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli, Franta – Belgia – Elvetia – Olanda, 2010), nominalizat la Premiul César si la Premiile Academiei Europene de Film. Filmul spune povestea lui Dino, o pisica cu viata dubla. Ziua, el locuieste cu Zoe, o fetita a carei mama, Jeanne, este politista, iar noaptea lucreaza cu Nico, un talhar cu suflet mare. Zoe s-a cufundat in mutenie in urma uciderii tatalui ei din cauza gangsterului Costa. Intr-o noapte, Zoe se hotaraste sa-l urmareasca pe Dino. Pe drum ii aude fara sa vrea pe niste raufacatori si descopera ca dadaca ei face parte din banda de gangsteri.

Citește și:

Iluzionistul – filmul care a deschis Anim'est 2010 – va putea fi urmarit intr-o proiectie speciala la Cinema Patria vineri, 7 octombrie, de la ora 22:00, cu ocazia lansarii editiei romanesti a DVD-ului, editat de distribuitorul Transilvania Film. Un omagiu adus de regizorul Sylvain Chomet lui Jacques Tati, filmul spune povestea unui vechi si batran magician pe nume Tatischeff, fortat sa hoinareasca prin lume in cautarea unui public care sa-i aprecieze numerele demodate. Intr-o zi o cunoaste pe Alice, o tanara aflata la inceputul calatoriei sale prin viata. Jucandu-si rolul de "femeie", Alice uita ca ziua cand va trebui sa inceteze sa se mai prefaca se apropie cu repeziciune. Iluzionistul a fost nominalizat la Premiul Oscar pentru Cel mai bun Lungmetraj de Animatie, si a castigat Premiul César si Premiul Academiei Europene de Film, la aceeasi categorie, in 2010.

Citește și:

Prima zi a celei de-a sasea editii Anim'est se incheie cu The Great Rock'n'Roll Circus cu Cliza, petrecerea de deschidere a festivalului, programata, incepand cu ora 23:00 in Club Control.

Primul weekend al festivalului se anunta unul plin de proiectii si evenimente pentru toate varstele. Minimest – sectiunea dedicata copiilor la Anim'est 2011 – aduce la Cinema Patria, de la 10:30, lungmetrajele Rio si Kung Fu Panda 2, si, de la 12:30, cate un program de scurtmetraje din toate colturile lumii, potrivite atat pentru cei mici, cat si pentru insotitorii lor. De asemenea, sambata si duminica are loc vernisajul celei de-a doua expozitii din programul Anim'est 2011 – Greetings from Cartoonia. Sectiunile Masters of Puppets, Omagiu Satoshi Kon, Scoala Invitata: Animation Workshop si Tara Invitata: Polonia, debuteaza tot in primul weekend.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.