Comunicat de presa

Dr. Mihaela Bilic: ABC de nutritie

Alaturi de nutritionisti, companii producatoare de materie prima si brutarie, hipermarketul Cora isi propune sa demonstreze publicului ca painea este si va ramane un produs de baza in alimentatia echilibrata si sanatoasa, daca este produsa din ingrediente de calitate si consumata cu masura, iar Puratos Romania este un artizan major al acestei idei.

Campania de promovare a painii autentice si savuroase a fost initiata de catre Cora Romania impreuna cu Puratos si alte companii producatoare de materie prima pentru industria panificatiei. Astfel, incepute in 7 mai, demonstratiile de maiestrie in ale brutariei se vor desfasura pana in 1 iulie si vor implica producatorii in realizarea si prezentarea a zeci de tipuri de paine si specialitati din paine, pe care consumatorii le vor putea testa si achizitiona din lantul de magazine Cora.

Puratos Romania s-a implicat in acest proiect, angrenand cei mai priceputi brutari ai grupului belgian care sa pregateasca sortimente precum : Paine de casa; Paine alba batuta de coaja, Paine Puravita Fibre, Ciabatta Multicereale si Ciabatta cu Secara.

“Ne-am implicat in acest proiect intrucat am observat in ultima perioada o preocupare deosebita pentru diete, sport si alimentatie sanatoasa.

Totodata, vrem sa demonstram ca un stil de viata echilibrat nu exclude o paine buna si sanatoasa, important este sa stim cu ce o combinam. In plus, anumite specialitati de paine, imbogatite cu fibre, vitamine, cereale sau faina de secara aduc un aport nutritive ce nu trebuie neglijat intr-o alimentatie sanatoasa. Desigur, pentru o dieta echilibrata nu ar trebui sa excludem activitatile fizice”, a declarat Bogdan Cherciu, director marketing Puratos Romania.

“Sarbatoarea Painii” este un eveniment pentru care o serie de brutari si brutarite vor prepara, rand pe rand, peste 100 de tipuri de paine, de la simpla franzela pana la paini speciale din faini si ingrediente deosebite.
Dupa ce vremurile moderne si regimurile de slabit au impus ideea ca painea nu se potriveste cu silueta zvelta, invitata speciala a evenimentului, Mihaela Bilic, medic nutritionist a oferit invitatilor informatii si sfaturi privind aportul nutritiv si caloric al painii. “Glucidele sunt esentiale supravietuirii si functionarii optime a organismului uman, asa ca, indiferent de varsta, greutate sau regimul alimentar, oferiti-va zilnic bucuria de a manca o bucata de paine. Fie ca este alba, neagra, cu seminte, cu tarate, cu ierburi aromate, cu ulei, cu lapte, alegeti-o in functie de preferintele voastre. Nimic nu poate fi mai gustos si mai sanatos!”, a declarat M. Bilic.

Dr. Mihaela Bilic: Obsesia mancatului sanatos este o boala
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: