Setari Cookie-uri

Captiv in propriul corp

Niciodata nu e prea tarziu pentru o schimbare.

22 mai 2042, ora decesului :11.05. Irina a murit la numai 32 de ani de infarct miocardic asociat unor comorbiditati multiple: sindrom metabolic, dizlipidemie, diabet zaharat, hipertensiune. Totul a inceput cu 31 de ani in urma, cand, pentru a nu-si deranja mama, s-a imprietenit cu cartofii prajiti".

Aceasta este doar un 'film' , insa cazuri asemanatoare sunt infinite in viata reala si este infricosator ca un sfert dintre noi ne supunem acestui risc cu ignoranta.

Fiecare dintre noi se poate regasi intr-o mai mica sau o mai mare masura in exemplul "Irina" sau mama absorbita de job. Suntem inghititi de stresul zilnic, de eterna scuza "nu am timp" sa am grija de mine- sa fac miscare si sa duc un stil de viata echilibrat. Plutim intr-un exces de tehnologie, si ne complacem intr-un sedentarism marketizat frumos. Ne lasam pacaliti de preturile mici si ambalajele atractive. Suntem ignoranti in fata cuvantului gras, si ne prefacem ca nu exista in dictionar, cel putin nu in relatie cu noi.

Citește și:

Suntem captivi in propriul corp?Suntem manageri exemplari in viata profesionala dar nu stim sa ne manageruim propriul corp? 'EU SRL' ar trebui sa fie cea mai profitabla firma, insa realitatea lasa de dorit. Din setea de munca si omniprezenta graba alegem un pranz la un fast food. ( Peste 25% dintre angajatii din zona urbana aleg un pranz la un fast food), in detrimentul unei gustari echilibrate ( ex: banana + iaurt). Uitam de plimbarile in parc, de indispensabila miscare.Traim intr-o jungla unde imaginea primeaza. Un angajat sportiv,este un angajat mai eficient si ii fura locul celui sedentar. Un troc corect, nu va mirati. Insa oare dincolo de imagine chiar nu suntem constienti de faptul ca cei activi au cu pana la 30% mai putine sanse sa faca cancer , infarct si alte afectiuni ce ne pot fi fatale?

Niciodata nu este prea tarziu pentru a fi mai frumosi si mai sanatosi. Niciodata nu e prea tarziu pentru o schimbare.

Citește și:

Ok , poate chiar acum? De exemplu renunta la cola pe care o ai in mana si mergi pe jos la birou/acasa, si invita-ti amicii la o plimbare in parc nu la o terasa.

Acesta este doar trailerul; cu multa vointa iti poti construi cel mai profitabil blockbuster, intrucat esti regizorul propriului corp.

Sfarsit.

Featured foto by Jacob Lund via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.