Setari Cookie-uri

Columna Medical Center anunta demararea Campaniei de Preventie a Cancerului de Col Uterin

Campania de preventie a cancerului de col uterin demarata de Columna Medical Center in parteneriat cu Anadolu Medical Center - Istanbul, cu participarea extraordinara a cunoscutului Prof. Asoc. Dr. Fatih Gucer - ginecologie oncologica.

Una dintre abordarile cele mai importante pentru tratamentul chirurgical al cancerelor ginecologice consta in efectuarea chirurgiei radicale, folosind metode chirurgicale laparoscopice si robotice, care permit o recuperare mai rapida si diminuarea durerii. In prezent, administram aceste metode majoritatii pacientelor, pe care le putem astfel externa si trimite acasa in doar cateva zile", - Fatih Gucer, M.D. Prof. Asoc. Obstetrica si Ginecologie, Anadolu Medical Center.

Sistemul de chirurgie robotica Da Vinci permite suturarea mai confortabila in interiorul abdomenului, precum si suturarea prin indoirea si rasucirea mult mai flexibila a instrumentelor decat in cazul incheieturii umane. Detaliile obtinute prin marirea de 10 ori a tesuturilor reprezinta un ajutor enorm pentru chirurg.

Cancerul de col uterin este o forma de cancer ce afecteaza femeile de diferite varste si de diferite categorii, pretutindeni in lume. In Romania, statisticile arata ca principala cauza de mortalitate la tinerele romance, cu varsta intre 15 si 44 de ani, o reprezinta cancerul de col uterin. Conform acelorasi statistici, tara noastra ocupa primul loc in Europa in ceea ce priveste incidenta cancerului de col uterin, respectiv, rata mortalitatii cauzata de cancerul de col uterin, in vreme ce la nivel global, studiile arata ca anual 500.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin. Potrivit specialistilor, multe femei nu stiu ca testul Papanicolau poate duce la o scadere a riscului de cancer de col cu 94 %.

Astfel, la nivel mondial, la fiecare 2 minute, o femeie moare din cauza cancerului de col uterin, in Romania fiind diagnosticate zilnic un numar de 9 femei din care 6 mor.

Vizionare placuta


Kudika
27 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.