Setari Cookie-uri

De Ziua Mondiala a Sanatatii Orale,

De Ziua Mondiala a Sanatatii Orale, parlamentarii romani primesc sfaturi de igiena orala de la copii, in cadrul campaniei Zambeste Romania.

Comunicat de presa

O delegatie a ”Ajutoarelor Zanei Maseluta”, formata din 10 copii, se adreseaza Comisiilor de Sanatate reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor, precum si altor parlamentari, subliniind nevoia si importanta educatiei permanente in privinta ingrijirii sanatatii orale in Romania, in special in randul copiilor. Micii membri ai delegatiei ii vor informa, de asemenea, pe parlamentari, despre cei trei pasi pentru o buna sanatate orala si ii vor invita sa se alature si sa sustina eforturile educationale ale campaniei ”Zambeste Romania”.



Campania “Zambeste Romania” a fost dezvoltata in 2012 de GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, cu ajutorul specialistilor in igiena orala, pentru a facilita accesul la educatie si la preventie, in vederea imbunatatirii sanatatii orale in randul populatiei din Romania. Proiectul face parte din Platforma Europeana pentru o Sanatate Orala mai Buna (BOHEP), ampla initiativa europeana lansata in 2012.

Citește și:

STAREA SANATATII ORALE IN ROMANIA

Campania a fost creata in contextul unei nevoi reale de informatie despre igiena orala corecta. Conform unui studiu realizat de catre IPSOS in mai 2012 , 80% dintre romani au probleme dentare, cariile fiind cea mai frecventa afectiune (71%). 4 din 10 persoane prezinta probleme cauzate de placa dentara bacteriana, iar 3 din 10 au respiratie urat mirositoare si dinti sensibili.

Desi majoritatea romanilor sustin ca respecta regulile elementare de igiena dentara, declarand ca isi periaza dintii de doua ori pe zi (desi nu imediat inainte de a merge la culcare), studii de piata arata ca romanii consuma de fapt putin peste 1 tub de pasta de dinti pe an (media nationala) si aproape 2 tuburi pe an la nivel urban, in timp ce la nivel rural s-a calculat ca se consuma in medie un tub de pasta de dinti la aproape 6 ani.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.