Comunicat de presa

OalaCuBunatati intra pe piata de mancare italieneasca

In Bratislava, pot fi admirate castelele Bratislava si Devin, unde se simte inca fiorul secolelor trecute. Tot aici trebuie "vizitate" si restaurantele traditionale pentru a servi bryndzove halusky, adica galustele din cartofi si brânza sarata de oaie, cu jumari deasupra, deliciosul preparat specific al comunitatii slovace.

Asemanatoare bucatariei cehesti, cea slovaca se diferentiaza prin faptul ca foloseste mai multe mirodenii, trasatura ce o apropie mai mult de bucataria ungara, al carei gulas a fost repede asimilat. Alaturi de traditionala supa de pui sau de rosii, mesele din Slovacia gazduiesc supa de usturoi.

Slovacii au tot felul de supe, localnicii din nord avand un fel preferat, identic cu borsul moldovenesc. Carnatii sunt la loc de cinste in bucataria slovaca, la fel ca si toba. Alte feluri de mancare, apreciate atat de localnici cat si de straini sunt zemiakove placky - clatite din cartofi prajite in ulei, kapustnica -S un fel de ciorba de varza, laskonky - gogosi cu alune si crema, trotle - biscuiti sub forma de rondele serviti cu crema de ciocolata la mijloc, treska - salata de cod cu maioneza, ceapa si morcov.

Secretele bucatariei de la chef Nicolai Tand!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: