Comunicat de presa

5 lucruri care te impiedica sa ai un somn odihnitor

Risc scazut de diabet

Potrivit unui studiu realizat in 2012, publicat in editia online a revistei American Journal of Clinical Nutrition, doar 55 g de branza consumate zilnic sunt suficiente pentru a reduce riscul de diabet cu pana la 12%. Oamenii de stiinta sustin ca beneficiul se datoreaza bacteriilor probiotice existente in branzeturi si iaurt care reduc nivelul colesterolului si chiar creeaza anumite vitamine care actioneaza precum un scut impotriva diabetului.

Dantura sanatoasa

Harold McGee a dezvaluit in cartea sa culinara un beneficiu neasteptat al consumului de lactate: previne aparitia cariilor. Calciul si fosfatul din lactate impiedica dezvoltarea de bacterii si producerea acidului care ataca smaltul dintilor.

Un somn odihnitor

Cei care sufera de insomnii si au dificultati in a se bucura de un somn odihnitor ar trebui sa consume cu regularitate lactate intrucat proteinele care se gasesc in mod natural in lapte pot imbunatati calitatea somnului. Ba mai mult, se dovedesc a fi benefice si pentru cresterea nivelului de concentrare.
In Romania, lactate de foarte buna calitate si foarte gustoase sunt produsele lactate slovace de la fabrica de lapte Koliba, din Hrinova.

Koliba este producator modern de lactate, cu o gama diversificata de sortimente din lapte, din regiunile muntoase ale Slovaciei. Cele mai cautate produse sunt Pohoda (branza topita), Hrinovska tehla (Koliba Calup), cascaval semitare maturat afumat si neafumat, untul traditional si crema de unt cu continut partial de grasime vegetala Maslova chut (Gustul untului Koliba).

4 moduri eficiente prin care poti avea un somn odihnitor, fara cosmaruri
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: