Setari Cookie-uri

Sansa la viata, sansa la noi amintiri

Campania Sansa la viata, sansa la noi amintiri se va derula in perioada 2 septembrie 30 noiembrie 2009 si are ca obiectiv, pe langa contributia la dotarea clinicii de la Spitalul Marie Curie, si informarea parintilor, a medicilor de familie si a specialistilor, pentru depistarea precoce a malformatiilor cardiace congenitale, in vederea diagnosticarii timpurii si initierii tratamentului adecvat. Site-ul www.sansalaviata.ro vine in sprijinul parintilor cu informatii despre malformatiile cardiace la copii si modalitatile prin care pot fi corectate.

In Romania exista o singura clinica specializata in chirurgie cardio-vasculara pediatrica: Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu-Mures (IBCvT). Institutul ar trebui sa faca fata celor 900 de copii care trebuie operati in primul an de viata, dintre cei 1000-1200 care se nasc anual cu malformatii cardio-vasculare grave. Din pacate, capacitatile existente permit operarea in tara, in fiecare an, a doar aproximativ 300 de copii.

Din acest motiv, Procter&Gamble a decis ca si editia din acest an a campaniei “Sansa la viata, sansa la noi amintiri” sa sprijine cauza copiilor cu malformatii cardiace. Decizia privind sprijinirea proiectului de la Spitalul “M.S. Curie” a avut in vedere faptul ca Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii este unul dintre cele mai mari spitale de pediatrie din tara, are infrastructura de cardiologie pediatrica (terapie intensiva neonatala, compartiment cardiologie pediatrica) si a demarat la inceputul acestui an o campanie, impreuna cu Asociatia “Inima copiilor” si Liana Stanciu, pentru realizarea infrastructurii necesare unei sectii de cardio-chirugie pediatrica.

“La Spitalul “M.S. Curie” sunt examinati anual, pe profil cardiovascular, aproximativ 1.500 de pacienti, iar numarul cazurilor noi de malformatii cardio-vasculare depistate este in jur de 250-300/an. In spitalul nostru, in cadrul sectiei de Pediatrie 1, functioneaza Compartimentul de Cardiologie care, in colaborare cu Sectia ATI, poate aborda doar partea medicala a patologiei malformative. Spitalul detine, de asemenea, un corp de cladire care poate fi dedicat infiintarii unei sectii de chirurgie cardio-vasculara. Prin intermediul campaniei “Sansa la viata, sansa la noi amintiri” si cu ajutorul Ministerului Sanatatii, speram sa putem infiinta aceasta sectie si sa avem curand si o echipa de specialisti dedicata.”, a declara dr. Catalin Cirstoveanu, seful sectiei de Terapie Intensiva Neonatala de la Spitalul “Marie Curie”.

Campania “Sansa la viata, sansa la noi amintiri” se bucura de sprijinul Ministerului Sanatatii care finanteaza, de asemenea, Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii “M. S. Curie” cu suma de 2.796.000 lei, pentru achizitionarea de aparatura medicala. Pana la 1 octombrie, Ministerul va aproba structura departamentului nou creat in cadrul spitalului, in vederea asigurarii personalului medical calificat in cadrul sectiei de cardio-chirurgie pediatrica, prin redistribuire si/sau prin angajare conform prevederilor legale in vigoare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.