Setari Cookie-uri

Sansa la viata, sansa la noi amintiri

Campania Sansa la viata, sansa la noi amintiri se va derula in perioada 2 septembrie 30 noiembrie 2009 si are ca obiectiv, pe langa contributia la dotarea clinicii de la Spitalul Marie Curie, si informarea parintilor, a medicilor de familie si a specialistilor, pentru depistarea precoce a malformatiilor cardiace congenitale, in vederea diagnosticarii timpurii si initierii tratamentului adecvat. Site-ul www.sansalaviata.ro vine in sprijinul parintilor cu informatii despre malformatiile cardiace la copii si modalitatile prin care pot fi corectate.

Ce cauzeaza malformatiile cardiace congenitale?

Malformatiile cardiace congenitale sunt prezente la circa 0.8-1% dintre nou nascutii vii si reprezinta malformatiile congenitale cel mai des intalnite la nou nascuti.

In Romania, in lipsa unei statistici exacte, nu se cunoaste numarul exact de copii nascuti anual cu malformatii cardiace congenitale, insa numarul lor se estimeaza a fi in jur de 1000-1200/an. In majoritatea cazurilor nu se cunoaste motivul pentru care acestea apar. Uneori poate fi vorba de infectii in cursul sarcinii (cea mai des implicata fiind rubeola, aceasta putand interfera in dezvoltarea normala a inimii fatului sau in dezvoltarea normala a altor organe). Si alte virusuri pot fi implicate in producerea malformatiilor cardiace congenitale, iar uneori ereditatea joaca si ea un rol important.




Vizionare placuta


Kudika
4 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.