Setari Cookie-uri

Sansa la viata, sansa la noi amintiri

Campania Sansa la viata, sansa la noi amintiri se va derula in perioada 2 septembrie 30 noiembrie 2009 si are ca obiectiv, pe langa contributia la dotarea clinicii de la Spitalul Marie Curie, si informarea parintilor, a medicilor de familie si a specialistilor, pentru depistarea precoce a malformatiilor cardiace congenitale, in vederea diagnosticarii timpurii si initierii tratamentului adecvat. Site-ul www.sansalaviata.ro vine in sprijinul parintilor cu informatii despre malformatiile cardiace la copii si modalitatile prin care pot fi corectate.

Despre campania “Sansa la viata, sansa la noi amintiri”

Editia 2008 a campaniei “Sansa la viata, sansa la noi amintiri”, a contribuit la dotarea unui al doilea bloc operator la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu-Mures (IBCvT) si la specializarea in cardiologie interventionala, in Elvetia, a unui medic de la IBCvT. Valoarea totala a fondurilor donate in cadrul campaniei a depasit 1,2 milioane de RON. Pentru ca nu toti copiii cu malformatii cardiace ajung in timp util la Targu Mures pentru a fi salvati, Procter & Gamble a hotarat sa sustina si in acest an aceasta cauza prin sprijinirea proiectului de la Spitalul “M. S. Curie” din Bucuresti.

Site-ul oficial al campaniei, www.sansalaviata.ro, pune la dispozitia tuturor informatii despre malformatiile cardiace, precum si despre campanie si mersul acesteia. Pe site, copii refacuti in urma unor operatii de cord, isi spun povestile si isi impartasesc visele pentru o viata plina de amintiri frumoase. Alaturi de ei, celebritatile care sustin campania, dezvaluie visele pe care le-au avut in copilarie.

Produsele Procter&Gamble, participante la editia din 2009 a campaniei, sunt: Ariel, Bonux, Tide, Lenor, Fairy, Mr Proper, Pampers, Pampers Wipes, Always, Wash&Go, Head&Shoulders, Pantene, Gillette blades&razors si Blend a med. Toate produsele participante vor fi marcate corespunzator in magazine cu insemnele campaniei.

Despre malformatiile cardiace

Ce sunt malformatiile cardiace congenitale sau bolile cardiace congenitale?

Congenital inseamna “din nastere” (existent la nastere). Termenii frecvent folositi sunt: defecte cardiace congenitale, boli cardiace congenitale, malformatii cardiace congenitale sau boli cardiovasculare congenitale. Cuvantul “defect” (sau varianta sa stiintifica - malformatie) este mai corect decat cel de “boala”. Un defect cardiovascular congenital apare atunci cand inima sau vasele mari din apropierea acesteia nu se dezvolta normal (sunt formate incorect, malformate) inainte de nastere (in viata intrauterina).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.