Setari Cookie-uri

Consumul de cafea solubila imbunatateste memoria de scurta durata

In perioadele foarte aglomerate, caracterizate printr-un numar mare de proiecte sau termene-limita, cand receptam si procesam un flux continuu de informatii, trebuie sa acordam o atentie deosebita capacitatii de memorare pentru ca ea sa functioneze la cote maxime. Studiile recente furnizate de NESCAFE au demonstrat cum cantitatea de cafeina dintr-o cana de cafea (60-100 miligrame de cafeina) poate imbunatati memoria de scurta durata.

In perioadele foarte aglomerate, caracterizate printr-un numar mare de proiecte sau termene-limita, cand receptam si procesam un flux continuu de informatii, trebuie sa acordam o atentie deosebita capacitatii de memorare pentru ca ea sa functioneze la cote maxime. Studiile recente furnizate de NESCAFE au demonstrat cum cantitatea de cafeina dintr-o cana de cafea (60-100 miligrame de cafeina) poate imbunatati memoria de scurta durata.

Studiile in domeniu citate de NESCAFE au aratat ca exista o relatie puternica intre cafeina si modul in care functioneaza creierul uman. In primul rand, cafeina contracta vasele de sange din creier astel incat functiile metabolice sa se desfasoare mai repede si energizeaza creierul, actionand ca un stimulent. Astfel, cafeina activeaza acea parte a sistemului nervos central care imbunatateste capacitatea de memorare si de concentrare. (Nehlig et al. 1992., Fredholm et al. 1999., Davis et al, 2003., Daly et al. 2004; Fisone et al. 2004., Tieges, 2007)

“Rezultatele studiilor furnizate de NESCAFE au demonstrat modul in care cafeaua actioneaza asupra sistemului nostru nervos, fiind un stimulent adevarat pentru memoria de scurta durata si nu numai. Astfel, cafeaua solubila face parte din alimentele care ne ajuta sa ne concentram mai bine in perioadele aglomerate si stresante, pentru ca vom reusi sa procesam mai usor si mai repede multitudinea de informatii pe care le avem de retinut. Pentru stimularea performantei mentale este esential sa pastram un consum moderat de 2-3 cani de cafea solubila pe zi si de asemenea, sa facem multa miscare si sa avem o alimentatie sanatoasa”, declara Luiza Pirvu, consultant in nutritie.

Memoria poate fi clasificata in memorie de scurta durata, memorie de lucru (acea parte care este activa in momentul procesarii informatiei) si memorie de lunga durata. Cafeaua are efecte benefice asupra primelor doua tipuri de memorie, mai ales atunci cand trebuie sa retinem o cantitate mai mare de informatii in acelasi timp. Functiile din zona memoriei scurte includ prioritizarea informatiilor, realizarea sarcinilor primite in mod eficient sau procesarea unui flux nou de informatii.

Studiile furnizate de NESCAFE au demonstrat ca o cana de cafea are efecte stimulatoare: procesul de gandire devine mai rapid, memoria este mai buna si atentia este sporita. Beneficiile consumului de cafea solubila sunt vizibile atat asupra vitezei de procesare a informatiilor, cat si a cantitatii de informatii memorate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.