Setari Cookie-uri

Consumul de cafea solubila imbunatateste memoria de scurta durata

In perioadele foarte aglomerate, caracterizate printr-un numar mare de proiecte sau termene-limita, cand receptam si procesam un flux continuu de informatii, trebuie sa acordam o atentie deosebita capacitatii de memorare pentru ca ea sa functioneze la cote maxime. Studiile recente furnizate de NESCAFE au demonstrat cum cantitatea de cafeina dintr-o cana de cafea (60-100 miligrame de cafeina) poate imbunatati memoria de scurta durata.

Cafeina poate mari viteza de procesare a informatiilor cu un procent de 10%, iar o cantitate de 200 de miligrame de cafeina (continuta in doua cani de cafea solubila) consumata in primele ore ale zilei poate avea efect energizant pentru intreaga zi.

Astfel, cafeaua solubila are efecte benefice si in cadrul procesului de memorare, intrucat cafeina contribuie la retinerea oricarui tip de informatie, intensificand capacitatea de concentrare si alungand oboseala. In continuare, specialistii moderni se implica in numeroase cercetari pentru a intelege exact cum functioneaza creierul uman si cum ne putem imbunatati procesul de memorare si concentrare.


NESCAFE pune la dispozitia consumatorilor de cafea solubila si un Infoline, la care pot afla informatii si primi recomandari despre consumul de cafea solubila si efectele acesteia de la consultantul Nestle. Infoline-ul gratuit poate fi accesat la numarul 0800 637 853 (0800NESTLE), numai din reteaua Romtelecom de luni pana vineri, intre orele 09.00 - 18.00, cu exceptia sarbatorilor legale.
In cadrul programului de informare Despre cafea cu sanatate, lansat in acest an, NESCAFE va prezenta toate beneficiile cafelei solubile asupra organismului uman. Astfel, consumatorii vor intelege ca un consum moderat de cafea solubila actioneaza in mod pozitiv asupra sanatatii corpului.

Referinte:

1. Di Chiara, G. et al. (2001) Effects of caffeine on dopamine and acetylcholine release and on short term memory function: a brain microdialysis and spatial delayed alternation task study. Proceedings of the 19th ASIC Colloquium.Trieste (Italy).
2. Nguyen-Van-Tam, D. P. and Smith, A. P. (2001) Caffeine and human memory: a literature review and some data. Proceedings of the 19th ASIC Colloquium. Trieste (Italy).
3. Van Boxtel, M. P. J. and Jolles, J. (1999) Habitual coffee consumption and information processing efficiency. Proceedings of the 18th ASIC Colloquium. Helsinki (Finland).
4. Lorist, M.M., Snel, J., Kok, A. Influence of caffeine on information processing stages in well rested and fatigued subjects. Psychopharmacology. 1994; 113: 411–421

5. Davis, J.M., Zhao, Z., Stock, H.S., Mehl, K.A., Buggy, J., Hand, G. Central nervous system effects of caffeine and adenosine on fatigue. Am J Physiol Regul Integr Comp Physiol 2003;284 (2):399-404.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.