Setari Cookie-uri

Cum sa te desparti de cineva fara sa-l ranesti

Uneori o despartire nu are nimic de-a face cu persoana cu care sunteti ci mai degraba cu propria persoana.

Viata este ciudata. Uneori ne indragostim de cea mai neinspirata persoana din lume. Alteori cel mai dragut om din Univers ne acapareaza sufletul, dar ceva totusi nu merge. Relatiile se termina dintr-o multitudine de motive in afara de bani sau cineva care a calcat stramb, cateodata se incheie fara nici un motiv. Mereu este greu sa iti dai seama daca sa pui punct sau nu, dar si mai greu este sa te desparti cu stil de cineva, mai ales daca inca mai exista iubire. Puteti incepe prin a va analiza relatia si viata in general, pentru ca uneori o despartire nu are nimic de-a face cu persoana cu care sunteti ci mai degraba cu propria persoana.

Dragostea nu este intotdeauna problema si s-ar putea sa nu stiti vreodata in mod clar daca ceea ce faceti este bine, dar daca pur si simplu nu sunteti fericite in relatia pe care o aveti este bine sa puneti punct, pentru a nu mai pierde timpul nimanui. Un lucru este sigur cu certitudine: nu trebuie sa stati niciodata cu cineva doar pentru ca nu vreti sa-l raniti!

Citește și:

despartire Foto: Fluffy2008, Shutterstock

1. Alegeti momentul si locul potrivit

Evitati pe cat posibilul sarbatorile si ocaziile speciale cum ar fi zilele de nastere, aniversarile, botezurile sau nuntile pentru ca nu va doriti ca de fiecare data cand se iveste ocazia ex-ul sa isi aminteasca de voi. Statisticile arata ca cei mai mult studenti se despart in vacanta de vara, cand fiecare se duce acasa, dar pentru restul lumii, lunea pare a fi cea mai buna zi. Inainte de asta fiti sigure ca vreti sa terminati definitiv relatia. Niciodata sa nu va despartiti de cineva fara a fi impacate cu gandul ca este posibil sa nu va mai impacati. Chiar daca ulterior va razganditi si va veti impaca, este posibil sa fi creat deja o ruptura ireparabila. Cand veti fi sigura ca asta va doriti cu adevarat va trebui sa alegeti un loc neutru pentru a da vestea. Cel mai bine ar fi intr-un loc in care sa nu-l faceti pe celalalt sa se simta prost, cu cat mai retras cu atat mai potrivit, asta daca nu este cumva o fire agresiva, caz in care inconjurati-va de oameni.

Citește și:

2. Aveti curaj si purtati-va civilizat

Frumos ar fi sa ii spuneti personal partenerului ca vreti sa va despartiti, nu prin intermediar, nu la telefon si in nici un caz prin e-mail sau o scrisoare. Puteti scapa basma curata cand folositi aceste metode doar daca relatia este relativ noua, dar sa fim seriosi, daca ati iesit deja la cateva intalniri este usor cam neplacut. Pregatiti-va oricum, orice ati face si orice ati zice, ca persoana respectiva sa se simta atacata si sa nu vrea sau sa nu poata sa fie in continuare doar un simplu amic pentru voi, cel putin la inceput. Chiar daca nu aveati planuri comune, cum ar fi copiii, locurile de munca, mutatul intr-un alt oras sau cumpararea la comun a unei case noi asta nu inseamna ca trebuie sa va certati ca la usa cortului. Indiferent cat de mult iubiti pe cineva, cateodata viata va duce in directii diferite si sa aveti o ultima discutie deschisa, fata in fata, este cel mai normal mod de a incheia o etapa din viata.

Citește și:

Oricat de dureroasa ar fi, o conversatie onesta va poate invata cate ceva despre propria persoana si va poate ajuta sa va setati standardele pentru viitor. Tot aici intra si faptul ca daca in timpul relatiei ii ascundeati unele lucruri din diverse motive acum trebuie sa fiti sincere si sa spuneti tot ce aveti pe suflet. Dupa aceea este posibil sa fiti triste sau chiar sa va simtiti usurate, dar ambele sentimente sunt in regula atata timp cat se lamuresc lucrurile si omul respectiv nu ramane confuz. Daca veti incerca sa il menajati la un moment dat lucrurile se vor intoarce impotriva voastra si veti fi considerate mincinoase fara onoare.

3. Evitati totusi sa fiti insensibile

Fiti sincere, dar puneti-va si in locul celuilalt. Nimanui nu ii place sa fie parasit, dar macar stim sa apreciem cu totii adevarul, daca adevarul nu este cumva chiar faptul ca cel langa care stateati nu va mai atrage, ca ati intalnit pe cineva mai bun sau ca sunteti doar foarte plictisite de relatia respectiva. Aveti mai multe de castigat daca veti avea o atitudine pozitiva si nu ii veti scoate in evidenta si cele mai mici defecte. Asadar fiti atente la motivele pentru care va despartiti. Trebuie sa va hotarati daca relatia merita intr-adevar sa se termine si sa va ganditi atat la viitorul partenerului vostru, dar mai ales la viitorul personal. Evitati sa ramaneti intr-o relatie doar pentru ca va este frica sa fiti singure. Fiti un pic empatice si imaginati-va cum va vede si cum va simte partenerul daca stati cu el doar din aceasta cauza. Purtati-va cu diplomatie, dar nu evitati sa va despartiti de cineva doar pentru ca va e frica sa nu-l raniti.

Citește și:

O despartire poate fi dureroasa, dar si mai dureros e sa te simti singur in doi. Si mai bine asteptati pana sunteti sigure de ceea ce vreti decat sa propuneti o pauza, pentru ca nu este deloc placut sa fii in asteptare pentru o perioada nedeterminata de timp, in care sa te intrebi constant daca celalalt te mai iubeste sau nu, ce va face cand va veti reintalni si ce inseamna de fapt aceasta „pauza”.

4. Lasati loc de „Buna! Ce mai zici?”

Pentru acest lucru trebuie sa va tineti in frau emotiile. Incercati sa nu pareti foarte fericite datorita despartirii pentru ca veti parea niste vrajitoare care doar au profitat de ce li s-a dat. Fiti mai degraba finute, grijulii si impaciuitoare. Daca locuiti impreuna va trebui sa decideti cine va ramane in apartamentul respectiv si cine se va muta. Daca va asteptati ca partenerul sa se mute va trebui sa ii acordati timp pentru a isi gasi alt apartament si a-si pune toate lucrurile in ordine. In acest timp va trebui sa va intrebati parintii sau prietenii apropiati daca puteti sta la ei cateva zile, pentru a avea fiecare spatiul de care are nevoie in acele momente delicate. Daca nu locuiti impreuna, dar va vedeti zilnic la munca sau scoala indicat ar fi sa va ganditi daca puteti cumva sa va schimbati locul de munca sau macar programul, deoarece oricat de apropiati ati fi fost situatiile de acest gen sunt ciudate si greu de trecut peste, nimeni nu stie cum sa se comporte exact cand pe un coridor ingust da peste fostul/fosta.

Citește și:

Unele persoane nu stiu cum sa reactioneze la o despartire, se simt ignorati, inutili sau pur si simplu nu inteleg ce se intampla. Unii tipa sau plang altii isi blocheaza sentimentele, nu isi dau voie sa se exteriorizeze si afiseaza o fata impasibila si o atitudine rece. Asta nu inseama ca ar trebui sa va razganditti si sa reactionati la topirea acestora. Aveti in vedere ca respingerea doare si deja sunteti cel care da papucii. Daca situatia ia o intorsatura negativa pur si simplu ignorati ce se intampla. Este de preferat sa ramaneti prieteni, dar uneori acest lucru pur si simplu nu se poate, asa ca nu asteptati sa fiti facute cu ou si cu otet pentru nimic in lume. Dupa ce v-ati expus punctul de vedere incercati sa ramaneti calma si sa ascultati ce are de zis si partenerul, daca limbajul ramane unul civilizat.

Foto prima pagina: Valery Sidelnykov, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.