Setari Cookie-uri

Sunt relatiile moderne sortite esecului?

Nu mai cautam dragoste de fapt, ci doar senzatia euforica de la inceput si sentimentul de apartenenta

Suntem vesnic nemultumiti de cate ceva si nu ne place sa prindem radacini, deoarece este mai interesant sa ai mereu ceva nou de povestit nebunilor din gasca. E ca si cand am avea o fobie de angajament si credem ca nu suntem facuti pentru a avea o relatie de lunga durata, nu vrem sa ne stabilim la locul nostru, ne oripilam chiar si cand ne gandim la a ne muta din casa parinteasca cu partenerul de viata, ba mai mult, nu ne putem imagina cum ar fi sa avem toata viata noastra de acum incolo o relatie cu un singur om, monogamia a iesit din vocabularul nostru. Ne distantam la primul semn de apropiere din partea altcuiva din dorinta de a fi diferiti si a nu ne supune normelor invechite. Suntem o generatie libera, care cel putin teoretic distinge intre sex si dragoste si credem ca ne putem desparti oricand de cineva fara nici o consecinta. Acum mai intai facem sex abia apoi ne hotaram daca ne potrivim sau nu, pentru ca asa e mai usor. Sa te culci cu cineva e deja o banalitate, nu mai e demult tabu. O faci nu pentru ca ai iubi pe cineva ci pentru ca este la moda si asa fac toti cei din anturaj is vrei si tu sa te simti bine. Ne gandim numai la senzatiile de moment, urmarim orgasmul ca pe un zeu si complicam orice relatie cu ganduri inutile.

Citește și:

Nu mai stim cum sa iubim nebuneste doar ne daruim nebuneste. Acum nu se mai pune problema de o relatie la distanta, ar fi prea greu de intretinut cu biletele de amor si telefoane inter-urbane, suntem prea sensibili ca sa ne complicam. Ne este teama de esec ca de umbra noastra, ne ferim sa ne indragostim ca poate vom ajunge intr-o zi sa suferim din dragoste si nu permitem nimanui sa ne cucereasca iremediabil inima, dar ne place sa ne complacem si sa ne plangem de mila. Daca cumva se intampla sa ne apropiem sufleteste de cineva ne simtim vulnerabili in loc sa ne bucuram de lagatura creata. Nici macar nu mai pretuim relatiile pe care le avem. Lasam din comoditate sa treaca pe langa noi oameni speciali, de la care am fi avut foarte mutle de invatat in favoarea altor buruieni.

De aceea relatiile moderne esueaza, pentru ca nu mai stim sa ne bucuram cu adevarat de ele, nu mai avem rabdare sa le construim si vrem totul de-a gata.

Citește și:

Foto prima pagina: Lightspring, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 August 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.