Setari Cookie-uri

Sunt relatiile moderne sortite esecului?

Nu mai cautam dragoste de fapt, ci doar senzatia euforica de la inceput si sentimentul de apartenenta

De ce sunt relatiile atat de grele in ziua de astazi? De ce dam gres de fiecare data desi ne straduim din greu sa nu? De ce ne este din ce in ce mai greu sa pastram o relatie? Am uitat cum sa iubim? Sau si mai rau, am uitat ce este dragostea de fapt?

Nu suntem pregatiti pentru a face sacrificii, compromisuri, pentru dragoste neconditionata. Nu suntem pregatiti sa investim tot ceea ce trebuie pentru a face o relatie sa functioneze cum ar trebui, ne dorim ca totul sa fie simplu si de aceea nu lasam dragostea sa se dezvolte, ne dam batuti prea devreme, la primul obstacol.

Nu mai stim cum sa iubim nebuneste doar ne daruim nebuneste

relatii Foto: Artem Tymoshenko, Shutterstock

Nu mai cautam dragoste de fapt, ci doar senzatia euforica de la inceput si sentimentul de apartenenta. Ne dorim doar pe cineva cu care sa mergem la cinema si la petreceri, ca asa da bine, nu mai vrem pe cineva care sa ne inteleaga cu adevarat chiar si atunci cand doar ne privim. Petrecem timp impreuna, dar nu ne facem amintiri durabile pentru ca nu ne dorim viata plictisitoare clasica. Nu vrem un partener pe viata doar pe cineva cu care sa ne distram si sa ne faca sa ne simtim bine pe moment. Cand entuziasmul incepe sa treaca ne dam seama ca nimeni nu ne-a prea zis cum functioneaza viata de zi cu zi si ajungem sa nu mai credem in viitor fiind orbiti de aventura actuala.

Citește și:

Ne lasam dusi de agitatia orasului si munca de zi cu zi iar viata personala o lasam in planul doi, pentru ca nu mai avem timp de altceva nu mai avem nici viata sociala, nici rabdarea necesara sa construim ceva frumos alaturi de altcineva.

Suntem cu totii oameni ocupati care alearga dupa vise in care relatiile amoroase nu-si au locul si sunt doar o conventie.

Nu mai facem nimic gratuit, ne asteptam la recompense la tot pasul, pentru orice gest de bunatate, oricat de mic si normal ar fi de fapt acesta. Orice facem trebuie sa dam check in pentru ca altfel nu mai existam si nu conteaza, de la cariera pe care ne-o alegem pana la omul cu care ne impartim viata, toate se aleg online. Ne dorim ralatii mature, dar nu mai avem rabdarea sa le construim pe baza de incredere si cunoastere reciproca, vrem ca totul sa fie instantaneu inclusiv acea legatura intima care se realizeaza peste ani si ani de experiente traite in doi.

Citește și:

De cele mai multe ori ne-am petrece fericiti o ora din viata noastra cu o mie de oameni in loc de unul singur, in loc de acea persoana speciala care ne umple sufletele. Credem ca asta ne ofera mai multe optiuni insa doar ne distruge viata. Credem ca ne dezvoltam mai bine daca suntem sociali si daca intalnim mai multi oameni in acelasi timp fara sa-i cunoastem cu adevarat pe vreunii dintre ei. Suntem lacomi, vrem sa avem absolut totul doar pentru noi. Intram intr-o relatie la cel mai mic semn de atractie sexuala apoi iesim din ea imediat ce ne dam seama ca am facut o greseala imensa si ne fug ochii dupa cineva mai bun. Nu ne dorim aproape niciodata sa dezvoltam ceva alaturi de acea persoana, vrem doar ca respectivul sa fie perfect. Avem o multime de intalniri, dar rar dam vreo sansa reala vreunuia si ne lasam dezamagite de toti.

Tehnologia ne-a apropiat intr-un fel, atat de mult incat nu mai putem respira daca nu vedem postarile cuiva. Prezenta noastra fizica a fost inlocuita de sms-uri si mms-uri, casute vocale si apeluri video, toate astea ne-au adus in stadiul in care sa nu mai simtim nevoia de a fi alaturi de cineva, deoarece ne saturam doar din ce "comunicam" online si nu mai avem despre ce vorbi fata in fata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 August 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.