Setari Cookie-uri

Vampirismul emotional: Unii oameni nu se satura de sange. Altii nu se satura sa sufere...

In opinia psihologului Albert J. Bernstein, exista 5 tipuri de vampiri emotionali ale caror caracteristici corespund anumitor tulburari de personalitate: vampirii antisociali, vampirii histrionici, vampirii narcisisti, vampirii cu un comportament obsesiv-compulsiv, vampirii paranoici.

Vampirii emotionali nu sunt doar enervanti si obositori,ci pot fi incredibil de atragatori. Au mereu un ceva in plus fata de ceilalti oameni, ceva care te atrage ca un magnet in jurul lor. Au harul de a-ti intra pe sub piele si de a te stoarce de energia pozitiva. Te atrag poate tocmai din cauza ca sunt ALTFEL decat ceilalti. SUNT mai seducatori, mai fermecatori, mai siguri pe ei, mai deosebiti, mai speciali, mai talentati. Asta pana cand ajungi sa-i cunosti cu adevarat… Pe buna dreptate, un alt psiholog american Brett Blumenthal ii numea “mancatori de viata”. Obisnuiesc sa traiasca pe masura ce iti consuma tie viata.Pe masura ce energia ta pozitiva scade si devii iritat, stresat, furios, ba chiar le imprumuti din deprimarea si starea lor negativa, energia si tonusul lor cresc. Pe masura ce reusesc sa scoata la iveala aspectele negative ale personalitatii tale, ei devin mai puternici si mai increzatori in ei insisi. Este dificil, daca nu aproape imposibil, sa-i contaminezi tu cu energia pozitiva. In schimb, energia lor negativa este atat de puternica incat te pot transforma intr-o persoana care sa le semene ca structura si personalitate.

Aflat prea mult in preajma unui vampir emotional, un optimist poate deveni pesimist, o persoana joviala.. una deprimata si posomorata. Nu este greu deloc sa faca acest lucru. Pentru a te ademeni, se pot transforma cu usurinta in ceea ce vrei tu sa vezi de la ei.

Chiar daca vor sa demonstreze contrariul, stiu bine ceea ce vor. Isi joaca rolul atat de bine incat ajunga sa creada ca sunt personajul pe care il interpreteaza. Poate ca nu au o structura strict negativista, insa sunt imaturi si de multe ori ajung sa creada ca nevoile lor sunt deasupra nevoilor tuturor celorlalti. Se considera niste defavorizati ai soartei si victime ale neprevazutului care parvine prin ceilalti din jur. SUNT PERICULOSI!

Dorind sa-si implineasca propriile nevoi egoiste ajung sa se foloseasca sau sa le treaca cu vederea pe ale tale. Vampirii emotionali provoaca reactii puternice si imediate, atat de natura pozitiva cat si de natura negativa. La nivel fizic, corpul poate emite anumite semnale precum dureri de cap, senzatia de disconfort sau iritare atunci cand te afli in prezenta unor astfel de oameni dificili.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.