Setari Cookie-uri

Vampirismul emotional: Unii oameni nu se satura de sange. Altii nu se satura sa sufere...

In opinia psihologului Albert J. Bernstein, exista 5 tipuri de vampiri emotionali ale caror caracteristici corespund anumitor tulburari de personalitate: vampirii antisociali, vampirii histrionici, vampirii narcisisti, vampirii cu un comportament obsesiv-compulsiv, vampirii paranoici.

Reactiile psihice nu apar neaparat imediat, insa vor fi si ele evidente pe masura ce vei petrece mai mult timp in preajma acestor oameni.De asemenea, actiunile distructive ale vampirilor emotionali si incercarile de a-i discredita pe ceilalti si a le scoate in evidenta greselile si defectele nu sunt decat incercari ale acestora de a se simti mai bine cu privire la propria persoana, la propriile greseli si defecte. Comportamentul vampirilor emotionali este in repetate randuri o incercare de a-si ascunde temerile si nesiguranta. Acest comportament fura celorlalti din vitalitate si din entuziasm.

Vampirii nu se pot vedea in oglinda...


“Vampirii nu se pot vedea in oglinda”, spune Albert J. Bernstein, profesor doctor si psiholog, specializat in consilierea si rezolvarea problemelor relationale din familie sau de la locul de munca. Faimosul psiholog este autorul cartii “Vampirii energetic. Invata cum sa traiesti cu semenii care te secatuiesc de energie”.

Adesea, vampirii emotionali nu sunt constienti de ceea ce sunt cu adevarat. Adeseori, personalitatea vampirului emotional este influentata de un dezechilibru chimic, famile destramata sau disfunctionale, o stima de sine exagerat de scazuta sau chiar abuzuri psihice sau fizice in copilarie, este de parere expertul. Psihologul afirma de asemenea ca poti fi la randul tau un vampir emotional. “Nu te speria daca vezi un vampir chiar in interiorul tau. Multi dintre noi avem un mic vampir in interiorul nostru.

Daca esti capabil sa il vezi, atunci exista speranta.”. Conform viziunii psihologului Albert J. Bernstein, exista

5 tipuri de vampiri emotionali ale caror caracteristici corespund anumitor tulburari de personalitate
.

Totodata, cartea psihologului porneste de la o distinctie clara: Atunci cand oamenii ajung sa se innebuneasca singuri, putem vorbi de o psihoza. Atunci cand ajung sa innebuneasca alti oameni avem de-a face cu tulburari de personalitate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.