Setari Cookie-uri

Cum m-am indragostit in Roma

Nu stiu de ce, dar ma simt atrasa de Italia. Imi plac casutele mici, drumurile inguste, oamenii eleganti, mancarea delicioasa. Inca simt ca acel popor inca mai traieste in vremurile apuse ale lui Romeo si ale frumoasei sale Juliete.

La cat de indraznet era, nu a renuntat. S-a tinut dupa mine pana in momentul in care am decis sa il bag in seama. Dupa cateva minute de schimbat vorbe, aveam impresia ca il cunosteam de-o viata. Era ciudat, atmosfera era mult prea relaxata. Dupa o ora de plimbare am ajuns si la hotel. Mi-am luat ramas bun si am fugit pe scari, urcand treptele cu grija...poate-poate nu ma fac iar de ras.

M-am aruncat in pat si am inchis ochii timp de cateva secunde. Era prea tarziu pentru a gandi si a incerca sa deslusesc care sunt planurile mele. Oricum nu mai eram constienta de ceea ce faceam, trecusem pe pilot automat. Inima gandea pentru mine. Am adormit cu el in gand.

A doua dimineata, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, am servit un croissant si un espresso in graba pentru a nu pierde nimic. Cum ieseam din hotel, am inlemnit. Am clipit, poate era din cauza oboselii. Nu…El era acolo, ma astepta cu un trandafir rosu. Oare stia sa citeasca gandurile? Sau soarta e de vina? Trandafirii rosii sunt preferatii mei.



Un zambet mi-a scapat inainte de a imi invata mintea sa imi controleze corpul. Exact in acel moment m-am decis sa las inima sa isi faca de cap, dar cu o limita: doar in timpul vacantei. Apoi totul va fi dat uitarii iar eu voi reveni la viata mea normala...banala in comparatie cu ce am trait.

Mi-am petrecut cea mai frumoasa vacanta in compania lui. Strazile erau vesele, casele erau in culorile dragostei iar eu in culmea fericirii. Orele erau secunde, zilele deveneau minute, iar eu...ma simteam tot mai atrasa de el. Parca si obiectivele turistice aveau un alt aer, romantic si, in acelasi timp, sofisticat. In compania lui am vazut Arcul lui Constantin, o poarta care atinge cerul, Bocca dela Verita (nu am indraznit sa bag mana acolo), Cimitirul Capucinilor, Pantheonul si Piata Spaniei.



Totul era minunat. Am avut parte de trei zile minunate in care nu doar ca am descoperit Roma cu a ei istorie, ci am trait o idila. Am fost Julieta in varianta upgradata, iar el Romeo meu. La sfarsit am hotarat sa nu schimbam adrese, telefoane sau nume (pe parcursul vacantei am folosit nume false). Mi-era teama de sfarsit. Totul a fost prea frumos pentru a se incheia urat.

Iar daca el este alesul…soarta mi-l va aduce inapoi.

Mirela

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.