Setari Cookie-uri

Fidelitatea, cauza constiparii emotionale precoce

Fidelitatea nu salveaza casnicia ci doar aparentele

Cui ii e frica de fidelitate?

Tuturor, dar nu o recunoastem. Fidelitatea este prima piedica in fata angajamentelor emotionale pe termen lung. Suna paradoxal. Fidelitatea sta, se prespune la baza tuturor relatiilor amoroase.

Si luna e frumoasa cand o privesti de jos, rotunda, dodoloata si romantica. Dar are si o parte intunecata. Cam asa e si cu fidelitatea. Este prima trasatura despre care iti va spune o femeie ca o viseaza la Fat-Frumos.

Dar nu confundam noi oare, in goana noastra turbata dupa amor, fidelitatea cu ipocrizia? Sigur, nu este o regula general valabila. Adevarul crunt este ca fidelitatea pentru unii dintre noi este pur si simplu o regula la care trebuie sa ne supunem. Ca atunci cand esti copil: trebuie sa fii cuminte, altfel esti pedepsit.

Prin urmare, trebuie sa fii fidel, altfel…Gandul exista, tentatia este la tot pasul iar dorinta roade si roade ca un vierme. Dar trebuie sa ramai fidel, altfel…Loialitatea in cuplu se transforma din ceea ce vrei sa faci in ceea ce TREBUIE sa faci.

Citește și:

sursa foto shutterstock cuplu in pat

Vorba fiului natural frantuz, nu sunt apostolul viciului si nu militez pentru promiscuitate. Dar uneori un adevar crunt este mult mai potrivit decat o minciuna frumos ambalata.

Neacceptarea infidelitatii ca variabila in cupluri duce automat la desumflarea iluziilor ca un balon care face fas! Daca iti urci partenerul pe un piedestal si te uiti la el ca la sfantul soare, ti-o faci cu mana ta. Oameni suntem toti si supusi greselii in egala masura.

Am invatat pe pielea mea ca in jurul acestui concept se face mai multa valva decat e cazul. Am fost fidela si profund nefericita. Si el mi-a fost fidel, deopotriva nefericit. Dar am ramas impreuna pentru ca asa trebuia. Neam de neamu’ meu nu pomenise nimic de divort iar aceasta varianta mi se parea de domeniul SF.

M-am casatorit imediat dupa ce am iesit de pe bancile facultatii si mi-ar placea sa cred ca eram profund indragostita. Adevarul e ca eram profund impinsa de la spate de familia mea cat si de familia lui.
Eu eram fata cuminte, crescuta intr-un oras mic, cu mintea nepoluata de vicii. El are cu vreo 10 ani mai multi decat mine si era ceea ce se numeste “om cu stare”. Casa lui, masina lui, banii lui!

Citește și:

Asa a ramas si dupa casatorie. Un an de zile mi s-a parut dragut sa nu fiu nevoita sa muncesc si sa ma las rasfata. Il asteptam acasa cu camasile scrobite, holul maturat si bucatele potrivite, nici prea calde, nici prea reci.

Imediat dupa ce farmecul de tineri (mai mult eu) casatoriti a fasait, am simtit nevoia sa fac si altceva. Voiam o cariera, voiam sa muncesc, sa vad lumea, sa socializez. Cand i-am zis ca ma duc la un interviu, a bulbucat ochii la mine, i s-a umflat vena de pe tampla si am crezut ca face o criza de apoplexie. Nu au tinut argumentele mele despre cariera si viata profesionala.

Vizionare placuta


Kudika
14 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.