Setari Cookie-uri

3 nunti si-o domnisoara de onoare: Blestemul fetei batrane

Nunta de vis si balciul sentimental

Nunta 3: Saracie cu luciu pe centura Bucuresti

La cea de-a treia nunta, o verisoara bortosica bine s-a hotarat ca e cazul sa-si puna pirostriile. Rubedeniile m-au anuntat pline de emfaza si pompa ca ceremonia va avea loc la biserica de cartier apoi ne vor pune la dispozitie un mijloc de transport care ne va duce la restaurantul de lux (cu accent) dintr-un cartier rezidential aflat la periferia capitalei.

Sclipicioasa, tatoasa si bortoasa, mireasa mea mi-a pus cosuletul de flori din plastic in brate si m-a plimbat dupa ea toata batatura ca sa pun flori in “pept” invitatilor inainte sa plecam la biserica. Bucatile de plastic in forma de petale erau atat de tari incat m-am intepat pe mine si cel putin trei chivute de pe strada.

“Mijlocul de transport” pus la dispozitie era un autobuz care a prins macar sfarsitul razboiului, a iesit verde din comunism si a servit de rata pe traseul Scrovistea – Bilciuresti in perioada de tranzitie. Hartanit si jerpelit, paraia din toate suspensiile si cred ca mergea pe ulei de gatit, daca ne luam dupa culoarea, densitatea si mirosul fumului care iesea pe teava.

Citește și:

Strang din dinti si zic tot drumul Tatal nostru, de teama ca la o zdruncinatura mai zdravana sa patim ca la Caracal.

Am ajuns imputiti si cu doua atacuri de panica la activ in “localul de lux”. Restaurantul era bodega unui motel de pe centura, langa o bezinarie. Ca sa ajungi pana la el, trebuia sa strabati o parcare de tiruri unde soferii nu se jenau sa-mi ofere bani contra serviciilor mele sexuale.

Inauntru, kitsch orginal de firma de la mama lui. Marturiile de nunta erau traditionalii saculeti de plastic textil umpluti cu te miri ce zaharicale. Deliciul nuntii a fost insa nasa, o cucoana tinerica, putin sub 40 de ani, spatoasa si zdrahoanca.

Ochii ‘mneaei se plimbau cu pofta o data la farfuria cu mizilic, o data la prohabul cavalerului de onoare. Acesta din urma era o aparitie, intr-adevar, si nu iti puteai lua ochii de la el asa cum iti vine sa te zgaiesti la bubele din frunte. Rotunjor si falcos, cavalerul avea un papion roz cat jumate din capatana lui.

Citește și:

Pantalonii drepti si mulati se terminat prea devreme deasupra pantofilor de lac si lasau sa se intrevada sexy o pereche de sosete albe, imaculate. Noi, fireste, de ocazie. Sacoul sau era de asemenea roz cu bordura alba si plesnea de sanatate peste burta.

Aceasta a fost nunta la care am realizat ca incep sa imbatranesc. Nu ma mai intreba nimeni ce scoli am terminat, unde lucru si ce manc! Babutele neamului veneau sa ma mangaie pe par si sa-mi spuna ca data viitoare, jucam la mine la nunta.

Vorba bancului, trebuie sa incep sa spun si eu asta la inmormantari.

sursa foto prima pagina shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.