Setari Cookie-uri

Beneficiile consumului de... fericire

Reteta speciala de Anul Nou

De cand ma stiu, am fost pasionata de bucatarie. Cand eram copil si mergeam la bunici, ma uitam vrajita la femeile din sat cum se pregateau pentru evenimentele majore. Atunci cand se casatorea vreun flacau de soi sau vreo fata mandra, se strangeau toate la moara cu neamurile celor doi indragostiti. Se incingeau bine cu broboada la spate sa nu le ia de la sale, isi strangeau mai tare basmaua pe cap si isi suflecau manecile pana mai sus de cot.

Intr-o copaie mare puneau toate ingredientele pentru cozonaci si se apucau de framantat. Pe urma, cand lasau aluatul sa se “hodineasca”, femeile se cinsteau cu cate un pahar de rachiu si isi povesteau una alteia micile dureri zilnice dar care intr-o gospodarie de om simplu, sunt cat o adevarata tragedie: cati purcei au murit, ce gaini au cazute clote sau cate au dat in schiopatat, cati pui au fost luati de uliu sau ce vadana i-a facut o pomana acatarii omului ei mort de 10 ani.

Citește și:

femeie la aragaz

Vizionare placuta


Kudika
27 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.