Setari Cookie-uri

Beneficiile consumului de... fericire

Reteta speciala de Anul Nou

foto shutterstock femeie la aragaz

Mai pe soptite si pe ferite de urechile mele povesteau despre fetele care s-au facut de rusine inainte de munca sau cele care au ajuns doamne mari la orase precum si necazul vreunei neveste cu casa grea de copii care s-a dus la baba satului sa o traga cu oala pe burta si sa lepede pruncul. Un ritual intreg, secret si pazit de ochii barbatilor se desfasura in moara din satul oltenesc inainte de nunti.

De atunci am ramas cu dragostea pentru invartitul in cratiti. Mare pricepere nu am si nu stiu sa fac retete sofisticate cu raci, craci, maci! Imi place sa gatesc romaneste si casa-i casa doar cand miroase a mancare. De fiecare data cand am vreo durere sau simt nevoia sa ma gandesc, ma duc in bucatarie. Toc, tai, faramitez si gandurile se aseaza unul dupa altul.

Tot aici veneam sa imi alin durerile de inima pe care mi le pricinuia vreun barbat care uita sa sune sau uita sa mentioneze ca inima lui e ocupata in alta parte. M-am folosit de multe ori de pasiunea mea pentru ingrediente in goana nebuna dupa dragoste. Auzisem eu ca dragostea trece prin stomac dar de la o strachina cu ciorba deasa pana la iubirea vietii mele e cale lunga.

Citește și:

Am avut candva un iubit care s-a decis sa-si schimbe stilul de viata. A renuntat la fumat si la cafele, s-a apucat de Abheda Yoga si de mancat sanatos, crud si fara grasimi. Prin urmare, musacaua mea ii cadea greu la ficat si cred ca si la inima. Drept pentru care, atunci cand si-a schimbat stilul de viata, si-a schimbat si numarul de telefon, de-am crezut 3 zile ca i-a ramas prazu-n gat si a murit.

Un alt derbedeu frumos care mi-a rupt inima, a decis ca-i face rau la bila sa manance mereu din doua oale si s-a intors cu coada-ntre picioarele la sarmalele sotiei lui care l-a primit cu melesteul intr-o mana si placinta aburinda in cealalta.

Pentru mine, cea mai mare provocare culinara a anului venea de fiecare data de Revelion. Usa casei mele mai ca nu-i data tot timpul de perete dar altfel in aceste zile, la mine se perinda straunchi, matuse si verisori de gradul 3, prieteni si colege de munca. Si cum nu vreau sa plece de la mine, cum zice basmul, ca de la casa pustie, tin masa intinsa pana hat, dupa Sfantul Ion.

Citește și:

Anul asta o sa am mila de ficatul neamurilor si nu ma pazesc aragazul ca pentru nunta. De asemenea, nici nu-mi mai caut iubirea printre aburii unui aluat fraged. Intentionez sa ma bucur de oamenii dragi si daca ei vor sa ma iubeasca, o sa ma iubeasca si in afara bucatariei.

foto shutterstock femeie cu ardei gras

Vizionare placuta


Kudika
27 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.