Setari Cookie-uri

Iubitul unicorn, specie pe cale de disparitie

Poveste de dragoste: Nu l-am gasit pe Fat-Frumos. Sunt mai norocoasa de atat.

foto shutterstock cuplu pe canapea

Anii au tot trecut peste mine si am devenit clasicul caz de „Eu de ce nu am noroc in dragoste?”. Acum, daca stau stramb si judec drept, n-are nicio legatura cu norocul ci cu alegerile pe care le-am facut eu. Pe cat erau mai complicati, mai mincinosi, mai ipocriti, mai superficiali si mai inaccesibili, cu atat imi placeau mai tare si ma inchipuiam indragostita. Prin urmare, ca nota bene, atunci cand ajungi sa plangi noaptea in perna ca dragostea nu se lipeste de tine neam, stai oleaca, trage sufletul si trage linie peste toate relatiile pe care le-ai avut. Nu cumva are prea putin de-a face cu hibele inchipuite si prea mult cu alegerile gresite?

Asa am tot facut eu, nopti intregi. Am plans cand Gicu m-a inselat, cand Nicu nu mi-a mai raspuns la telefon in vecii vecilor si cand s-a mai insurat cate unul dintre fosti cu o doamna si mai urata si mai grasa si, in imaginatia mea ranita, proasta facuta gramada. La o adica, ce aveau ele si eu nu aveam? Povesti in cap este raspunsul cel mai probabil!
M-am visat ani de zile condusa la altar (ca-n telenovele) cu muzica subtila de orga, biserica drapata in alb, eu imbracata in cea mai cea rochie de mireasa dintre toate rochiile de mireasa si asteptata de un mire frumos ca mandrul soare. Mai departe de atat, nu m-am gandit niciodata.

Citește și:

Nu m-am gandit ca dupa nunta, urmeaza o casnicie, un joc in doi care trebuie dus in echipa. Nu ma gandeam atunci ca toate cele de pe lumea asta nu mi se cuvin mie doar pentru ca mama zicea ca sunt cea mai frumoasa, cea mai desteapta si cu cel mai mare mot din frunte. Eu credeam, pe vremea aia, ca relatiile se mananca bine garnisite cu boboci de trandafiri, dragoste romantica, palpitari de inima si daca exista iubire, toate celelalte vin de la sine. Citisem eu peste tot ca mai trebuie si un dram de empatie, compatibilitate, pasiune si comunicare dar nu le luam in serios si nici nu imi pasa de ele asa cum putin ma durea de retetele pentru cozonaci.

In cele din urma, am luat decizia disperata ca mie nu imi mai trebuie barbati, ii dau in mamele lor pe toti si eu o sa traiesc bine mersi, de una singura, fara sa imi franga ei mie inima pe banda rulanta. Asa ca m-am inchis intr-un cocon de tacere si de nepasare de puteai sa tragi cu tunul pe langa mine iar eu nu as fi bagat de seama. Asta a durat cam un an. In toata aceasta perioada, lucrurile au inceput sa se aseze in mintea mea, pas cu pas. Poate ca m-am copt, cum zicea bunica. Mi-am dat seama cat de gresit priveam lucrurile si am realizat ca eu nu o sa pot fi fericita cu altcineva pana cand nu o sa invat sa fiu fericita cu mine. Am inceput sa imi spun ca voi sti exact momentul in care voi fi pregatita pentru dragostea adevarata, trainica si sanatoasa, nu o jucarie de carton.

Citește și:

Si asa a fost. Probabil, totusi, ca la mijloc a fost vorba si de un dram de noroc dar mie imi place sa cred ca universul le-a potrivit pe toate in cel mai bun moment posibil. Cand l-am intalnit pe iubitul meu unicorn, incepusem sa vad viata cu alti ochi. Da, poate eram mai rece dar cu siguranta eram mai obiectiva, mai matura si scuturata complet de orice scenariu de telenovela din capul meu.

Iubitul meu unicorn nu e Fat-Frumos, nu e erou de basm si nici nu e cel mai rau din curtea scolii, rebelul cartierului. Iubitul meu unicorn arata ca un barbat obisnuit. Un cap, un gat si toate celelalte. Dar iubitul meu si cu mine am construit impreuna lucruri pe care nici nu le credeam adevarate alta data. Am construit o relatie in care niciunul nu este mai egal decat celelalt si niciunul nu asteapta sa i se puna pe tava. Fiecare dintre noi a castigat pas cu pas, cate o mica victorie pentru celalalt. Ne-am castigat respectul, increderea, echilibrul emotional, loialitatea. De aici au crescut toate celelalte.

Citește și:

Iubitul meu unicorn e un om cu totul special pentru ca e croit pe masura exacta a sufletului meu. Nu e pe cale de disparitie, este un exemplar unic. Acum tot ce ramane de facut pentru toate celelalte care se regasesc in povestea mea este sa invete fericirea singure, abia apoi sa isi gaseasca omul cu care sa o imparta.

foto prima pagina shutterstock cuplu indragostit

Vizionare placuta


Noemi crede că textele savuroase sunt scrise nud în miez de noapte, cu stiloul pe hârtie și țigară în colțul gurii iar cele mai crude adevăruri sunt spuse în glume și...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.