Top 3 cele mai frumoase povesti de dragoste din istorie

Top 3 cele mai frumoase povesti de dragoste din istorie

Iubirile celebre ale lumii iti vor frange inima

Iubirea este tema preferata a oamenilor de arta, indiferent ca vorbim de poeti sau de pictori si din mainile acestora au iesit capodopere inspirate de acest sentiment. In egala masura, cele mai frumoase legende ale lumii au in mijlocul povestii doi eroi indragostiti. Cu toate acestea, mai pretioase decat orice legende si orice opere de arta sunt adevaratele si marile iubiri care au schimbat istoria lumii.

1. Bonnie si Clyde

In vremea lor, cuplul de infractori putea primi orice apelativ, mai putin romantic insa privita in amanunt, relatia lor a fost una dintre cele mai pasionale, mai brutale si mai tragice povesti de dragoste din istorie, desfasurata intr-o perioada incerta a omenirii.

Prima intalnire dintre ei a avut loc pe 5 ianuarie 1930 si se spune ca a fost dragoste la prima vedere. Desi Clyde avea un dosar penal greu in spate, Bonnie nu a fost descurajata de acest lucru si a decis sa i se alatura. Alaturi de banda lor de raufacatori, acestia au day numeroase spargeri de-a lungul SUA si au ucis cel putin 9 politisti. Numarul civililor omorati de cei doi nu se cunoaste exact nici pana astazi. Vietile celor doi au fost curmate pe 23 mai 1934, intr-o ambuscada a politiei din Bienville Parish, Louisiana.

In mod evident, cei doi nu s-au predat si au fost impuscati de aproximativ 50 de ori cu armele automate de foc din dotarea politiei. In masina in care se aflau cei doi, oamenii legii au gasit zeci de arme, gloante si 15 numere false de inmatriculare.

Nu a durat mult pana cand multimea atrasa de zgomot a inceput sa se stranga in jurul masinii, ca la circ. Cei prezenti doreau cate un suvenir ca amintire a momentului si au incercat sa ia bucati din corpurile lor, haine sau par, cioburi sau parti din caroserie. In ciuda dorintelor lui Bonnie si a lui Clyde, ei nu au fost inmormantati unul langa celalalt. Bonnie si Clyde avea 23 si 25 de ani atunci cand au murit.

2. Cleopatra si Marc Antoniu

Acesta nu este primul imparat roman sedus de regina Egiptului insa cu siguranta aceasta a fost una dintre cele mai rasunatoare povesti de dragoste din istorie. Intai, Cleopatra l-a sedus pe Iulius Cezar. Aceasta a patruns pana la el ascunsa intr-un covor. Se sune ca la exact 9 luni dupa ce Cleopatra, atunci in varsta de 21 de ani, a devenit amanta lui, ea l-a nascut pe Ptolemeu Cezar, poreclit Cezarion – micul Cezar.

Vizionare placuta


Kudika
18 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri