Setari Cookie-uri

E posibil sa faci sex in somn!

De cate ori nu te-ai trezit relaxata dupa doar cateva ore de somn? Se pare ca motivul este sexul facut in timpul pe care tu l-ai petrecut odihnindu-te.

De cate ori nu te-ai trezit relaxata dupa doar cateva ore de somn? Se pare ca motivul este sexul facut in timpul pe care tu l-ai petrecut odihnindu-te.

Redactorul Cynthia Ramnarace a publicat pe site-ul www.ivillage.com un articol conform caruia exista persoane care fac sex atunci cand dorm, iar a doua zi nu isi amintesc nimic. Totul tine de subconstient si, dupa parerea expertului Michel Cramer Bornemann acest lucru se intampla unui numar destul de mare de persoane, atat femei, cat si barbati.

In functie de caracterul fiecarei persoane, sexsomnia poate produce placere sau, din contra, vinovatie. Sexsomniacii nu au niciun control asupra actiunilor si manifestarilor din timpul noptii: masturbare, atingeri, tipete sau gemete.

In cazul lui Adam, un tanar de 28 de ani din San Diego, sexul din timpul somnului i-a fost de mare ajutor, imbunatatindu-i viata sexuala si, totodata, viata de cuplu. Partea jenanta a acestei boli face referire la actiunile sexuale pe care le poti practica in orice imprejurare, alaturi de orice persoana din jurul tau.

Barbatul a marturisit ca a fost surprins intr-un moment stanjenitor de prietenii sai: se masturba in somn. De atunci se simte jenat de situatie si de fiecare data cand merg impreuna in excursii dorm in camere sau paturi diferite.

Care sunt cauzele care provoaca sexsomnia?

Sexsomnia este considerata o forma de somnambulism, iar persoanele care pot suferi de aceasta boala sunt cele care sunt foarte preocupate de sex si de viata lor sexuala.

In timpul somnului cortexul se odihneste si el, insa trunchiul cerebral, care este responsabil cu impulsurile, continua sa lucreze. Astfel, corpul poate fi stimulat de un vis sau de ideea ca dormi cu cineva langa tine. La unele persoane trunchiul cerebral este situat mult prea aproape de zona responsabila cu somnul si astfel este declansat acest impuls sexual.

Cat de comuna este sexsomnia?

Un studiu realizat pe 800 de pacienti de la o clinica din Toronto a indicat faptul ca 7,6% dintrei ei (11% barbati si 4% femei) se confruntau cu aceasta problema. Procentajul nu este unul relevant deoarece studiul a fost facut doar pe pacientii care au fost diagnosticati cu dereglari ale somnului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.