Setari Cookie-uri

7 lucruri pe care nu le stiai despre sarut

Aparent, arta sarutului nu mai este de mult un secret pentru nimeni. Totusi, in ciuda faptului ca practica s-a dovedit a fi mult mai interesanta decat teoria, noi ti-am pregatit 7 lucruri interesante pe care nu le stiai despre sarut :

In timp ce se saruta, cuplurile elibereaza anumiti hormoni care produc senzatia de placere. Insa, prin sarut partenerii fac si un schimb de saliva care contine grasimi, proteine si saruri minerale. Conform celor mai actuale studii, aceste substante eliberate pot declansa producerea de anticorpi care protejeaza organismul de anumite afectiuni.

2. Arde caloriile

Un sarut romantic de cateva secunde poate arde in medie 2-3 calorii, in timp ce un sarut pasional frantuzesc arde mai mult de 10 calorii. Potrivit statisticilor, in timpul unui sarut de 1 minut sunt arse 27 calorii.

3. Previne formarea ridurilor


De asemenea, sarutul poate fi considerat cel mai placut tratament antirid. Acesta pune in miscare nu mai putin de 30 de muschi faciali, prevenind astfel formarea ridurilor.

4. Diminueaza stresul

French kiss-ul are menirea de a elibera tensiunea negativa acumulata conferind o stare de bine. Asta deoarece organismele partenerilor elibereaza dopamina, serotonina, adrenalina, producand substante foarte puternice, responsabile pentru senzatiile de euforie si extaz. In acest mod efectele stresului sunt diminuate si se obtine o stare psihica mult mai buna.

5. Confera intimitate

Este cel mai placut si rapid mod de a crea intimitate in cuplu. Chiar si cele mai romantice saruturi, nu foarte lungi, creeaza o legatura speciala intre parteneri si cresc gradul de excitare.

6. Substituie preludiul

Aceasta afirmatie este valabila cel putin in cazul barbatilor. Conform unui studiu, peste 40% dintre reprezentantii sexului tare au declarat ca un sarut pasional prelung, ii poate face sa fie apti pentru sex.

7. Incita la sex

In timp ce femeile pot respinge un potential partener care nu saruta bine, situatia este diferita in cazul barbatilor. Acestia ar accepta chiar sa faca sex cu o femeie care nu saruta foarte bine. Sarutul este considerat un stimul extrem de excitant pentru barbati.




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.