Setari Cookie-uri

Barbatul sentimental: romantic sau bun de evitat?

Ce asteptari sa ai de la un barbat?

Sursa foto: Shutterstock.com

Barbatul sensibil

Orice femeie isi doreste langa ea un barbat care sa poata empatiza din cand in cand cu ea, un barbat care sa o inteleaga, care sa nu o critice pentru micile placeri cum sunt inghetata de la miezul noptii sau comediile romantice, care sa vrea sa mearga cu ea la cumparaturi fara sa o grabeasca si care sa vrea sa ii spuna cu ce se imbraca ea azi. Barbatul care vine cu floricele de porumb ca sa se uite impreuna cu iubita lui la The Notebook, care ii maseaza picioarele la inceput si care imparte(si foloseste) servetele la final. Barbatul care sa vina cu micul dejun la pat. Barbatul care isi sincronizeaza cu iubita lui programarile la coafor si la manichiura. Barbatul care se supara cand femeia ii spune ca a inceput sa puna burta si sa ii dea lacrimile cand ea ii aduce la cunostinta ca va iesi la o cafea cu fostul iubit. Barbatul care, cand vine suparat de la munca, se apuca sa faca ordine sau sa manance dulciuri, iar cand este intrebat despre ce anume i-a provocat acea stare, el sa raspunda ca are “nimic!” si ca “nu s-a intamplat nimic”.

Citește și:

Barbatul mecanizat

Sau... nu? Sa lasam barbatul sa fie cel care isi bea berea in fata televizorului, unde se uita la stiri de care nu ii pasa. Sa fie cel care trebuie sa fie rugat sa faca masaj sau sa ajute la treburile gospodariei. Sa fie el cel care isi duce iubita la mall si se intoarce dupa ea cand il suna. Sa fie el cel care nu se sperie de gandaci si caruia nu ii este greata sa puna mana pe melci sa ii dea la o parte de pe alee dupa ce a plouat pentru a nu fi striviti sub talpi ignorante. Sa fie el cel care, oricat de obosit ar fi, poate desface borcanele cu mainile goale. Sa fie el cel care schimba becurile in casa si care bate cuiele in balamaua care s-a slabit. Sa fie barbatul care este barbat, asa cum bunicii nostri erau, asa cum tatii nostri sunt, asa cum vrem ca tatii copiilor nostri sa fie.

Atitudinea recomandabila

Sau nu! Sa ii lasam sa fie barbati si sa isi ascunda sentimentele cand si cat vor ei atata timp cat stiu ce sa spuna, atata timp cat le iubesc, le respecta, le vorbesc frumos. Sa ii lasam sa fie cat de barbati vor ei sa para atunci cand sunt cu baietii in oras, atata timp cat se intorc acasa cu flori pentru ele. Sa ii lasam sa fie barbati si sa fie innebuniti dupa masini, politica si bere, atata timp cat nu critica nici colectia de farduri, nici pe cea de oja. Sa ii lasam sa fie barbati si sa tipe in trafic atata timp cat acasa stiu sa le spune cuvinte dulci femeilor care ii asteapta. Sa fie, pur si simplu, sa nu dea impresia ca ii este greu langa iubita lui, oricat de obosita, isterica, dificila sau nebuna ar fi. Sa se straduiasca zadarnic sa inteleaga femeia si sa fie un tata minunat fara sa se gandeasca la cum se face asta.

Citește și:

Asadar... sa fugim sau nu de barbatul sentimental? Cat romantism masculin putem suporta? Cat de ciudat ar fi ca toti barbatii sa isi faca manichiura la salon si sa fie cel mai bun prieten gay, fara sa fie gay? Cat timp ar reusi sa fie felul acela de prieten fara sa fie gay? Nu fugim si nici nu il incurajam. Unele dintre noi vor barbatii mamosi, altele vor ca ei sa respire virilitate. Nu este nimic gresit nici in faptul ca femeile vor lucruri diferite (mai ales ca nu suportam sa aiba si Margareta aceeasi esarfa ca noi) si nici in faptul ca barbatii au si ei calcaie de Ahile. Trebuie doar ca noi, oamenii, sa gasim acel echilibru androgin care sa permita fiecarui sex sa ramana tipic speciei lui, dar sa rezoneze ca o vioara bine acordata cu celalalt sex al rasei umane.

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.