Setari Cookie-uri

Cum sa scapi dintr-o relatie abuziva

Abuzurile in relatii se intampla in fiecare zi.

Daca tu sau cineva apropiat tie se afla intr-o relatie abuziva, trebuie sa stii ca nu este o situatie fara iesire. Intotdeauna vor exista solutii, trebuie sa fii puternica pentru a le accepta.

1. Recunoaste ca esti victima unui abuz

Nu minimaliza gravitatea siuatiei in care traiesti. Violenta nu este doar fizica. Nu astepta pana la prima vanatie ca sa vezi ca exista o problema. Tipetele repetate, jignirile, intimidarea si amenintarile sunt abuzuri!

Daca simti ca trebuie sa mergi pe varfuri, daca trebuie sa ceri permisiunea pentru tot ce faci, daca simti ca nu tu controlezi procesul decizional sau alte aspecte ale vietii tale, este momentul sa pui capat relatiei.

Nu te lasa pacalita de scuze, retine termenul “luna de miere” pentru ca cel care abuzeaza de tine va face orice ca sa-ti recastige increderea.


2. Nu te rusina

Citește și:

Vina abuzurilor nu este a ta. Nu ai facut nimic sa meriti un astfel de tratament, prin urmare nu ai facut nimic de care sa-ti fie rusine. Nu te ascunde de oamenii apropiati si povesteste-le cu inima deschisa drama pe care o traiesti.

Vizionare placuta


Kudika
18 Aprilie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.