Setari Cookie-uri

Cele mai ciudate obiceiuri sexuale din lume

De la lume adunate si-napoi la lume date!

7. Homosexualitatea ca status social- Grecia Antica

Homosexualitatea era practicata deschis in Grecia Antica si nu reprezenta un tabu ca in societatile vestice actuale. Eticheta nu era pusa in functie de sexul celor care avea astfel de activitati.

De fapt, era considerat un gest de connoisseur rafinat in tainele placerilor sexuale ca un barbat casatorit sa aiba si un amant.

Desigur, partenerul activ era asociat cu masculinitatea, virilitatea, status social inalt, forta si energie in timp ce partenerul pasiv era asociat cu delicatetea, femininul, tinerete, rang social decazut.

8. Pederastia- Grecia Antica

Aceasta era relatia amoroasa dintre un barbat si un baiat. Desi era considerate ca fiind nepotrivita o relatie dintre un barbat adul si un copil mai mic de 12 ani, nu exista dovezi ca pedofilia era pedepsita atunci.

Barbatii maturi erau numiti erastes. Acestia isi asumau roluri de educatori si isi protejau tinerii iubiti. Uneori aveau grija de bunastrea lor materiala pe tot parcursul vietii chiar daca relatiile amoroase dintre cei doi incetau atunci cand tanarului ii crestea barba.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.