Setari Cookie-uri

Studiu: Romancele prefera barbatii hotarati si cu caracter

60% dintre romancele tinere considera ca cea mai importanta caracteristica a unui barbat trebuie sa fie siguranta de sine.

Caracterul de care dau dovada barbatii este important pentru 49% dintre femei, iar faptul ca acesta are gusturi fine sau are o situatie materiala buna conteaza mai putin, ele fiind importante doar in proportie de 31%, respectiv 18%.

Rezultatele provin dintr-un studiu privind preferintele femeilor cu varsta cuprinsa intre 25 si 40 de ani din Romania pentru barbati, realizat de compania de cercetare de piata Cult Market Research.

Suntem mereu atenti la preferintele consumatorilor si facem studii pentru a vedea cum reactioneaza acestia in diferite situatii si care sunt preferintele lor. Acest studiu vrea sa raspunda unei intrebari controversate, dar la care, cel putin sociologic, putem afla un raspuns: ce-si doresc femeile de la un barbat.

Am facut o cercetare cantitativa, clasica, dar si una calitativa, folosindu-ne de un eye tracker, cu ajutorul caruia am analizat miscarea privirii ca raspuns la anumiti stimuli vizuali.

Citește și:

Cercetarea noastra ne-a demonstrat ca femeile din Romania sunt atrase initial de anumite aspecte fizice, dupa care urmeaza evaluarea barbatului dupa alte elemente importante, care au o greutate mai mare in alegerea pe care o fac. Pentru ele, un barbat de caracter si hotarat este un barbat puternic”, a declarat Alexandru Zodieru, General Manager al Cult Market Research.

Femeile pun un accent mai scazut pe sensibilitatea, aspectul fizic placut al unui barbat sau pe faptul ca acesta are gusturi fine. Mai putin de 30% dintre respondente au mentionat una dintre aceste caracteristici cand au enumerat aspectele care conteaza la un barbat. Pentru cele mai multe dintre femei, barbatul ideal trebuie sa fie sincer, 40% dintre acestea indicand in mod spontan aceasta caracteristica.

Studiul a aratat ca femeile prefera barbatii siguri pe ei. Astfel, primele cinci caracteristici pe care le apreciaza femeile la barbati sunt:
- Sigur pe el – 60%;
- Inteligent – 57%;
- Hotarat – 54%;
- Caracter puternic – 49%;
- Adaptabil – 38%;

In afara topului raman caracteristici ca: sa aiba gusturi fine, sa fie sensibili, sa aiba un aspect placut si o situatie financiara buna.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.