Setari Cookie-uri

Studiu: Romancele prefera barbatii hotarati si cu caracter

60% dintre romancele tinere considera ca cea mai importanta caracteristica a unui barbat trebuie sa fie siguranta de sine.


Cateva concluzii:

- Femeile cu studii superioare, singure sau intr-o relatie, apreciaza mai mult caracterul la un barbat (55%);

- Femeile din mediul rural ori cele casatorite apreciaza mai mult vointa la un barbat (33%).

- Femeile de peste 35 de ani apreciaza mai mult sensibilitatea;

- Tinerele din mediul rural apreciaza barbatii cu situatie materiala buna.


In cadrul studiului ”Ce tip de barbat prefera femeile?”, cercetarea cantitativa a presupus aplicarea a 485 de chestionare telefonice pe un esantion de femei cu varste cuprinse intre 25 si 40 de ani la nivel national. Studiul a fost realizat in perioada 3-9 aprilie si este reprezentativ la nivel national pentru esantionul ales, marja de eroare fiind de +4,4%.

Cercetarea a utilizat si tehnici moderne, si a urmarit ”Ce tip de barbat atrage cel mai mult privirea unei femei?”. Cu ajutorul unui eye tracker, care urmareste privirea spontana, a fost studiat modul in care 13 femei cu varsta sub 30 de ani privesc imagini cu anumiti barbati. Pe baza unor criterii psihosociologice au fost testate 22 de tipologii de barbati dintre care participantele la experiment au fost atrase cel mai mult de trei tipologii: indraznet, protector si independent.

Citește și:


Concluziile cercetarii cu eye tracker-ul:

- Femeile au vazut in tipul de barbat indraznet moderatie si liniste. Privirea lor a fost atrasa de fata, in special de zona ochilor sau a gurii. Atunci cand observa un barbat care le atrage atentia, femeile se mai uita la maini pentru a analiza postura, aspectul si prezenta unei verighete.

- Barbatul protector atrage atentia prin atitudine, postura si vestimentatie. Privirea este cea care sugereaza in primul rand femeilor aceasta atitudine.

- Privirea participantelor la experiment a fost atrasa, in cazul barbatului independent, de partea centrala a fetei, nasului si gurii. Mainile, prin postura si aspect, si parul, prin sugerarea atitudinii de libertate, sunt studiate si analizate de catre femei.

sursa foto interior si prima pagina: shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.