Setari Cookie-uri

Ghidul incepatorului in prietenia cu beneficii

Regulile de aur ale sexului fara implicare emotionala

Prietenia cu beneficii este un subiect care a facut sa curga multa cerneala. Unii sunt de parere ca doi oameni pot face sex regulat, detasat, fara sentimente, fara implicatii si fara sa strice relatia de prietenie. Pe de cealalta parte, sunt cei care neaga vehement posibilitatea unei prietenii platonice intre un barbat si o femeie, cu atat mai putin posibilitatea unei legaturi sexuale fara implicatii emotionale.

Adevarul este undeva la mijloc si cu certitudine, prietenia cu beneficii se poate transforma intr-o situatie complicata care poate lasa urme emotionale neplacute. De aceea, inainte de a lua in calcul o astfel de relatie, si mai ales in timpul acesteia, trebuie luati in calcul cativa factori.

1. Nu te pacali singur(a)

Sexul este o parte foarte importanta a unei relatii si este una dintre cele mai intime forme de apropiere dintre oameni. Cu toate acestea, sexul si dragostea nu merg intotdeauna, sau cel putin de la inceput, mana in mana. Sigur, in toate povestile frumoase din lume, sexul este incununarea dragostei nebune, adevarate, sincere, miscatoare de munti, storcatoare de lacrimi din pietre intre doi oameni. Realitatea este ca-n ghicitoarea cu oul si gaina. Nu intotdeauna, dar de cele mai multe ori, sexul este primul, abia apoi dragostea.

Citește și:

Una dintre marile probleme apare atunci cand unul dintre parteneri isi doreste de la celalalt mai mult decat sex insa este singurul lucru pe care il primeste la schimb. Daca sentimentele amoroase nu sunt intoarse, exista o sansa destul de buna ca unul dintre parteneri sa se foloseasca pur si simplu de cel indragostit.

Nu se intampla intotdeauna asa dar aceasta varianta trebuie luata serios in calcul iar adevarul trebuie privit in fata. Unul vrea dragoste, celalalt are de oferit doar sex.

foto shutterstock cuplu in pat

2. Sexul fara sentimente poate fi un surogat sanatos

Dragostea adevarata nu se gaseste de cumparat la colt de strada. Pentru a ajunge si daca ajungem acolo, cei mai multi dintre noi se confrunta cu relatii esuate dupa relatii esuate, lucru firesc si deloc dramatic. Insa fie ca ne place sa recunoastem sau nu, astfel de finaluri ne obosesc la un moment dat si poate aparea nevoia de pauza emotionala.

Citește și:

Cu toate acestea, nevoia fizica nu dispare si nici nu ia vreo pauza. Contrar mitului, si fetele au nevoi sexuale, lucru perfect normal, sanatos, firesc si de necondamnat. De aceea, aparitia unui prieten cu beneficii poate fi un soi de supapa, un inlocuitor.

Nu este absolut nimic gresit in aceasta abordare. Inainte insa de a accepta ideea unui prieten de beneficii, cei doi trebuie sa se asigure ca isi doresc acelasi lucru si niciunul dintre ei nu prieste relatie ca fiind mai mult decat este.

Nu este o legatura amoroasa, nu este o poveste de dragoste ca in The Notebook. Este o legatura sexuala intre doi adulti cu consimtamant si atat.

Vizionare placuta


Kudika
13 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.