Setari Cookie-uri

Ghidul incepatorului in prietenia cu beneficii

Regulile de aur ale sexului fara implicare emotionala

3. Sexul fara sentimente nu este o solutie permanenta sau general valabila

Pentru unii dintre noi, sexul fara sentimente romantice nu poate fi conceput iar pornirile amoroase merg mana in mana cu dorinta fizica. In aceste cazuri, sexul este o expresie a sentimentelor si nu este, ca functie primara, o implinire a unei nevoi fizice.

Pe de cealalta parte, prietenia cu beneficii, desi are clar avanatajele sale, nu poate inlocui pe termen lung o legatura emotionala stabila si sanatoasa. Nu trebuie sa pierdem din vedere ca in cazul unei persoane care se va implica doar in relatii exclusiv sexuale, la mijloc poate fi vorba despre teama de atasament sau un anumit grad de imaturitate emotionala.

4. Gelozia nu isi are locul intr-o relatie de prietenie cu beneficii

Oricat de paradoxal ar suna, gelozia este uneori semnul unui atasament emotional. In acest caz, este limpede ca unul dintre partenerii implicati in prietenia cu beneficii isi doreste mai mult de atat. Prin definitie, o astfel de relatie implica disponibilitate emotionala si/sau sexuala si cu alte persoane.

Citește și:

Oricare dintre cei doi poate iesi cu alti oameni ar celalalt nu trebuie sa priveasca acest lucru ca pe un semn de infidelitate.

5. Prietenia cu beneficii se desfasoara exclusiv in dormitor

Sau oriunde li se nazare celor doi oameni implicati intr-o astfel de poveste sa faca sex. Ideea principala a unei prietenii cu beneficii este ca cei doi fac sex si doar atat. O cafea aparent nevinovata, o iesire la un film sau orice alta activitate in doi care presupune haine si interactiune sociala, depaseste sfera sexului fara implicare emotionala.

Desigur ca acestea pot fi pasi catre construirea unei relatii stabile insa cel mai indicat ar fi ca cei doi parteneri sa poarte o discutie sincera si cat se poate de serioasa despre dorintele fiecaruia dintre ei si pentru a se asigura ca isi doresc in continuare acelasi lucru.


foto prima pagina shutterstock cuplu senzual

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.