Dragoste sau Iubire? Sau amandoua?

Dragoste sau Iubire? Sau amandoua?
Kudika
20 Mai 2015

Oamenii, mai tineri sau mai in varsta, femei ori barbati, au aceleasi nevoi, chiar si atunci cand vorbim despre afectiune, ei resimt aceeasi nevoie de afectiune. Ambii vor sa fie iubiti, intelesi si placuti pentru ceea ce sunt, motiv pentru care se gandesc sa-si gaseasca o pereche care sa le satisfaca aceasta nevoie de afectiune.

Sentimentul indragostirii spre deosebire de dragoste, nu este un act constient. Stim acest lucru pentru ca oricat de mult ne-am dori sa ne indragostim de cineva, acest lucru nu se poate intampla la comanda. Tot ceea ce facem, aflati in starea euforica de indragostire, presupune foarte putina disciplina sau niciun discernamant sau efort constient din partea noastra. Totul ni se pare facil si firesc in aceasta perioada, inclusiv faptul ca trebuie sa dedicam mai mult timp companiei celeilalte persoane si mai mult timp pentru a ne aranja cu scopul de a impresiona si obtine acceptarea.

Indragostirea ne “orbeste”, ne face sa nu mai vedem defecte, vulnerabilitati, slabiciuni. Indragostirea nu ne ajuta sa alegem constient o persoana, dar asta nu inseamna ca, dupa ce dragostea nu mai este guvernata de hormoni, nu putem alege constient sa avem o relatie cu acea persoana.

Am putea concluziona, ca nu alegem de cine ne indragostim, insa putem alege pe cine sa iubim, pentru ca iubirea este un produs al unui proces de implicare, urmare a unei decizii constiente si responsabile, care presupune efort, rabdare, comunicare, empatie, perseverenta, tandrete, intelegere si adaptare.

Esti indragostit si pregatit sau nu sa iubesti? Vino spre tine!

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri