Setari Cookie-uri

4 tabuuri sexule si adevarul din spatele lor

Ce se ascunde dupa cele mai delicate tabuuri despre sexualitate?

Tabuurile sexuale nu sunt percepute universal ca fiind asa. Ceea ce poate fi considerat absoult normal pentru o cultura sau un grup de oameni, pentru altcineva poate fi un adevarat soc. Important este sa tinem cont de faptul ca sexul „normal” implica un singur lucru: consimtamantul liber, clar si fara dubii exprimat.

Atat timp cat doua persoane adulte, rationale, care nu se afla sub niciun fel de influenta isi exprima consimtamantul in ceea ce priveste o anumita activitate sexuala, atunci cu siguranta nimeni nu are dreptul sa judece. De subliniat si retinut, cuvantul cheie: consimtamant.

Cu toate acestea, exista o serie de activitati sexuale care pot ridica semne de intrebare, provoaca dezgust sau, in cazuri extreme si nejustificate, ura. Prin urmare, astazi vom diseca impreuna cateva dintre actele sexuale considerate a fi tabuuri.

Citește și:

1. Sex anal

Pentru unii muma, pentru altii ciuma! Cam asta este perspectiva in ceea ce priveste sexul anal si este unul dintre tabuurile mai putin uimitoare.


foto shutterstock cuplu senzual

Sexul anal poate fi considerat tabu pentru ca unii dintre noi prefera anumite usi pe care doar se iese. Ceea ce perfect normal. Pe de cealalta parte, sunt oameni care pot ajunge la orgasm prin stimulare anala si prefera un astfel de contact sexual in locul oricarei alte activitati. Ceea ce e perfect normal bis!

De multe ori, aceasta activitate este privita ca fiind de sorginte homosexuala insa adevarul este ca si persoanele hetero pot avea orgasm prin penetrare anala.

2. Sexul la menstruatie

Probabil ca cel mai mare tabu in acest sens are origine religioase, cel putin in traditia crestina. In numeroase pasaje din Biblie, femeile aflate in aceasta perioada a lunii sunt considerate „necurate” si barbatilor le este interzis cu desavarsire sa se apropie de ele.

Citește și:

Mai mult de atat, pana si atingerea lor era considerata contaminata iar in jurul acestor pasaje s-au croit numeroase legende. In anumite zone, se credea ca femeia la menstruatie nu trebuie sa atinga o bucata de carne pentru ca aceasta se strica si nici n avea voie sa mulga vacile pentru ca le strica laptele. Cu siguranta toate aceste sunt doar povesti insa ideea ca menstruatia ar fi ceva necurat inca persista.

Desigur, exista foarte multe femei care, pentru confortul lor psihic,uneori fizic, prefera sa evite sexul in timpul menstruatiei si nu este absolut nimic gresit in asta. In acelasi timp, sunt femei pe care sangerarea lunara nu le opreste de la o noapte aprinsa de amor, chiar daca a doua zi trebuie sa schimbe asternuturile.

Vizionare placuta


Kudika
3 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.