Setari Cookie-uri

7 feluri de infidelitate care nu au nicio legatura cu sexul

Exista mai multe modalitati prin care iti poti insela partenerul, fara sa stii

Foto Antonio Guillem / Shutterstock

Atunci cand vine vorba de infidelitate, sexuala sau nu, numitorul comun este sentimentul de intimitate si apropiere care apare intr-o alta relatie. In general, se crede ca o astfel de legatura ilicita, fie si doar sufleteasca, se naste atunci cand in relatia oficiala lipseste ceva.

Poate ca cei doi parteneri nu mai comunica, nu se mai simt atrasi unul de celalalt, unul dintre ei nu se mai simte dorit sau inteles. Desigur, dorinta de a avea toate aceste lucruri este absolut normala insa cu siguranta este de preferat renuntarea la partenerul care nu mai poate oferi aceste lucruri, in cazul in care relatia nu se poate ameliora.

Ceea ce o buna parte dintre infideli nu realizeaza, sau nu conteaza, este faptul ca legatura cu o a treia persoana va avea un impact puternic asupra relatiei cu partenerul oficial. Uneori, este mai usor sa remediezi problemele de cuplu anterior mentionate, cum ar fi lipsa de comunicare sau dorinta, decat urmarile pe care le poate avea o legatura extraconjugala.

Citește și:

Pe masura ce relatia cealalta se intensifica, indiferent daca a intervenit sexul sau nu, relatia oficiala va avea de oferit. Asa cum spuneam, infidelitatea nu are intotdeauna o conotatie sexuala, desi de multe ori, aici va ajunge. Pentru a intelege mai exact cat de complicate si adanci pot fi itele unei astfel de legaturi, este suficient sa ne puneam in locul celuilalt. Daca am afla ca partenerii oficiali isi impart aspiratiile si dorintele cu altcineva, ne-am simti tradati sau indiferenti.

De multe ori, cei care sunt infideli intr-o forma sau alta trebuie sa faca o alegere: fie recunosc faptul ca actuala relatie nu le mai ofera satisfactia emotionala si fizica necesara si ii pun capat, fie incearca sa remedieze ce se mai poate, caz in care trebuie sa renunte la cealalta legatura.

Poate fi destul de greu de stabilit in linii concise ce inseamna infidelitatea care nu implica o legatura sexuala, insa intotdeauna exista cel putin 7 semne ca iti inseli partenerul, chiar daca nu te-ai sarutat sau nu ai facut sex cu altcineva.

Citește și:

Semne de infidelitate

1. Investesti surprinzator de multa energie sufleteasca in legatura cu cealalta persoana si va cunoasteti foarte bine unul pe celalalt, vorbiti despre sentimentele si dorintele voastre sau va impartasiti planurile de viitor.

2. Incerci sa fii mai bun pentru persoana cealalta, indiferent ca e vorba de aspectul fizic sau de latura intelectuala. Te poti simti stimulat sa impresionezi pe cineva prin tinuta, poate, prin comoportament, sau incerci sa iti imbogatesti bagajul intelectual pentru a putea purta conversatii mai profunde.

3. Desi nu s-a intamplat nimic sexual, ascunzi aceasta legatura de partenerul oficial sau, cel putin, negi in fata acestuia profunzimea acestei legaturi.

4. Ii povestesti celeilalte persoane despre defectele partenerului, despre comportamentul sau gresit sau despre motivele pentru care simti ca relatia oficiala nu mai este satisfacatoare.

Citește și:

5. Iti doresti sa petrecei mai mult timp cu cealalta persoana decat cu partenerul oficial, sau chiar faci aceste lucruri.

6. Apelezi la tot soiul de minciuni pentru a te putea vedea cu persoana cealalta sau la numeroase scuze pentru a te intalni cu aceasta.

7. Incepi sa iti formezi o anumita dependenta emotionala in ceea ce priveste relatia cu persoana cealalta. Respectiv, iti doresti sa iti petreci mai mult timp in compania acesteia si suferi atunci cand acest lucru nu se poate intampla.


Foto prima pagina coka / Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.