7 feluri de infidelitate care nu au nicio legatura cu sexul

Exista mai multe modalitati prin care iti poti insela partenerul, fara sa stii

Pentru cei mai multi dintre noi, infidelitatea inseamna sa faci sex cu o persoana care nu este partenerul oficial. Desigur, sexul este foarte des o componenta a infidelitatii, insa actul de a insela nu consta doar in schimbul de fluide corporale cu altcineva. Infidelitatea, intr-un fel sau altul, implica si un anumit grad de atasare emotionala. Chiar si acolo unde actul sexual nu exista, insa acest atasament se dezvolta, poate fi vorba de infidelitate.

Cum iti poti da seama ca o legatura aparent inocenta este, de fapt, infidelitate? Atunci cand apare nevoia de a ascunde aceasta legatura de partenerul oficial. Atat timp cat la mijloc ar exista doar o relatie prieteneasca, atunci mijloacele de comunicare, asa cum ar fi mailurile sau mesajele nu trebuie ascunse de partenerul oficial. Atunci cand ele sunt ferite de ochii acestuia, cu siguranta in cealalta relatie exista macar o umbra de vinovatie.

Retail jobs

Foto Antonio Guillem / Shutterstock

Atunci cand vine vorba de infidelitate, sexuala sau nu, numitorul comun este sentimentul de intimitate si apropiere care apare intr-o alta relatie. In general, se crede ca o astfel de legatura ilicita, fie si doar sufleteasca, se naste atunci cand in relatia oficiala lipseste ceva.

Poate ca cei doi parteneri nu mai comunica, nu se mai simt atrasi unul de celalalt, unul dintre ei nu se mai simte dorit sau inteles. Desigur, dorinta de a avea toate aceste lucruri este absolut normala insa cu siguranta este de preferat renuntarea la partenerul care nu mai poate oferi aceste lucruri, in cazul in care relatia nu se poate ameliora.

Ceea ce o buna parte dintre infideli nu realizeaza, sau nu conteaza, este faptul ca legatura cu o a treia persoana va avea un impact puternic asupra relatiei cu partenerul oficial. Uneori, este mai usor sa remediezi problemele de cuplu anterior mentionate, cum ar fi lipsa de comunicare sau dorinta, decat urmarile pe care le poate avea o legatura extraconjugala.

Pe masura ce relatia cealalta se intensifica, indiferent daca a intervenit sexul sau nu, relatia oficiala va avea de oferit. Asa cum spuneam, infidelitatea nu are intotdeauna o conotatie sexuala, desi de multe ori, aici va ajunge. Pentru a intelege mai exact cat de complicate si adanci pot fi itele unei astfel de legaturi, este suficient sa ne puneam in locul celuilalt. Daca am afla ca partenerii oficiali isi impart aspiratiile si dorintele cu altcineva, ne-am simti tradati sau indiferenti.

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri