Setari Cookie-uri

3 motive pentru care e mai simplu sa fii amanta

Amanta sau sotie?


Foto BlueSkyImage / Shutterstock

Agatatul cu coltii de o casnicie nefericita este alimentat nu doar de sot, ci si de sotie si de presiunile la care sunt supusi din exterior. Daca nu o sa gasesc pe nimeni altcineva? Daca o sa raman singur(a) tot restul vietii? Daca nu o sa imi vad copiii? Cum o sa creasca copiii fara unul dintre parinti? Ce va zice familia daca divortez? Toate acestea sunt temeri care pot tine impreuna un cuplu nefericit si, in acelasi timp, scuze pe care unii barbati le servesc public sau interiorizat, pentru a-si cauta o amanta.

In ceea ce o priveste pe ea, pe cealalta femeie, intreaga societate are,uneori, o viziune complet gresita asupra amantei. Desigur, atunci cand stie exact ca barbatul dorit are deja o relatie, cu siguranta nu este cel mai moral lucru din lume sa aiba o relatie cu acesta. Insa, in acelasi timp, uneori este departe de imaginea mediatizata a amantei.

Citește și:

Amantele sunt intotdeauna mai tinere si arata mai bine decat sotiile.

In toate filmele, asa s-ar parea insa realitatea este ca amantele sunt in toate formele si in toate marimile. In plus, aspectul fizic al sotiei are prea putin de-a face cu dorinta barbatului care are o amanta. Cate dintre femeile nu frumoase, ci splendide, ale pamantului au fost inselate cu femei care poate, nu aratau la fel de bine?

Amanta este o femeie care nu are respect de sine.

Respectul de sine nu este un criteriu al femeii care alege o astfel de relatie. Desigur, acesta problema nu este exclusa insa nu putine sunt amantele care accepta o astfel de legatura pentru ca sunt pur si simplu indragostite.

Amantele sunt „femei intretinute”.

Asa cum spuneam de la inceput, e complicat si de cele mai multe ori gresit sa generalizezi si sa crezi faptul ca o amanta accepta o legatura de acest gen de dragul castigurilor materiale.

Citește și:

Amantele strica familii.

De fapt, in multe cazuri, o amanta este cea care tine familia oficiala sub acelasi acoperis. Atunci cand barbatul nu are curajul sa renunte la casnicia lui si totusi, in acelasi timp, e nefericit, amanta este supapa prin care va exploda pentru a putea mentine imaginea de „familist”. Daca e corect sau nu, acest lucru nu face obiectul dezbaterii.

E mai simplu sa fii amanta?

Nu exista un raspuns universal valabil la aceasta intrebare. Uneori e mai simplu. Alteori, este cel mai rau lucru pe care ti-l poti face si care poate schilodi sufleteste. Variabilele de care depinde raspunul la aceasta intrebare sunt prea multe pentru a fi cuantificate. Si totusi, exista cateva avantaje ale acestei posturi ingrate.

1. Sexul

In mod evident, de multe ori, o astfel de aventura incepe datorita atractiei fizice. Prin urmare, o femeie poate intra intr-o relatie cu un barbat insurat pentru ca nu este disponibila emotional pentru o relatie obisnuita insa acest lucru nu inseamna ca nu are dorinte sexuale. Faptul ca el e casatori sau are o relatie mai veche de pur si simplu un accident.

Citește și:

2. Ai suficient timp pentru altceva

O relatie stabila, de lunga durata, sau intemeierea unei astfel de legaturi necesita timp si exista momente din viata femeilor in care acesta pur si simplu nu exista. O legatura cu un barbat casatorit este doar un surogat, o solutie de moment de cele mai multe ori, insa functioneaza suficient de bine incat sa umple momentele de singuratate si, in acelasi timp, sa nu necesite mai mult timp decat este dispusa amanta sa investeasca.

3. Nu ai nicio datorie morala fata de partener

In general, este recomandat ca cei doi care accepta o astfel de legatura sa stabileasca niste reguli de la inceput si niciunul dintre ei nu e nevoit sa faca mai mult de atat. Nu esti nevoita sa il suni macar o data pe zi ca sa nu se simta neglijat, nu trebuie sa explici nimanui, niciodata unde te duci, cu cine si cat timp stai, nu esti nevoita sa renunti la activitatile dragi tie pentru a petrece mai mult timp cu celalalt.

Citește și:

Foto prima pagina A Stock-Studio / Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
13 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.