Kudika
17 Februarie 2016

Da relatiei tale 14 sanse noi.

Ziua 4 – Jocul Intrebarilor

In urma cu ceva vreme, psihologul Arthur Aron a desfasurat un experiment intre doi necunoscuti. Teoria acestuia era ca daca oameni vor raspunde complet sincer la 36 de intrebari apoi se vor privi in ochi timp de 4 minute, se vor indragosti unul de celalalt. Persoanele care formeaza deja un cuplu pot pune aceasta teorie in practica si pot descoperi perspective noi, suprinzatoare, asupra relatiei si a partenerilor. Vezi AICI setul de intrebari.

Ziua 5 – Exercitiu de conexiune

Urmatorul exercitiu pentru cupluri este inspirat de experimentul mentionat anterior. De aceasta data, cei doi trebuie sa isi sprijine fruntile impreuna si sa isi sincronizeze respiratiile. Fara sa vorbeasca, trebuie sa pastreze aceasta pozitie timp de 20 de minute.

Ziua 6 – Reconectarea prin sex

Acest „exercitiu” se desfasoara pe doua zile. In prima zi, accentul va fi pus pe unul dintre parteneri care trebuie sa impuna atmosfera, ritmul, muzica iar celalalt trebuie sa se concentreze in primul rand asupra dorinelui celuilalt. Prin explorarea trupului celuilalt, ascultarea dorintelor acestuia si observarea atenta a reactiilor naturale ale acestuia pot fi mai graitoare decat 1000 de cuvinte.

Ziua 7 – Reconectare prin sex II

In ziua a saptea, exercitiul din ziua anterioara este intors celuilalt partener.

Ziua 8 – Ziua mesajelor

In aceasta zi, cei doi parteneri trebuie sa se afle la distanta unul de celalalt, motiv pentru care acest exercitiu se poate desfasura in conditii optime in cursul saptamanii, atunci cand cel putin unul dintre cei doi nu este acasa. Sarcina celor doi in aceasta zi este sa comunice cu celalalt prin scris, mesaje sau mailuri doar gandurile pozitive pe care le au cu privire la partenerii lor, la un interval regulat de timp, asa cum ar fi o data la doua ore.

Ziua 9 – Ziua activitatii noi

In aceasta zi, cuplul trebuie sa faca impreuna o activitate complet inedita pentru ambii parteneri. Aceasta poate fi o cina la un restaurant exotic, o vizita la un muzeu sau inscrierea la un curs de dans, de sport, de muzica, orice activitate noua care ii va aduce impreuna. Filmele nu sunt o sugestie potrivita pentru ca vor pune piedici comunicarii.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: