Setari Cookie-uri

Afla cum sa iti salvezi relatia in 14 zile!

Da relatiei tale 14 sanse noi.

Ziua 3 – Intalnire romantica

Atunci cand in viata de cuplu se instaleaza comoditatea, multe dintre gesturile si intalnirile romantice dispar. Tocmai din aceasta cauza, in a treia zi, cuplurile care vor sa isi salveze relatia sunt sfatuite sa organizeze o intalnire romantica. Acest lucru se poate desfasura la un restaurant, in parc sau chiar acasa. Ultima optiune poate oferi celor doi parteneri posibilitatea de a discuta calm despre problemele lor, de a gasi solutii si de a se reapropia.

Ziua 4 – Jocul Intrebarilor

In urma cu ceva vreme, psihologul Arthur Aron a desfasurat un experiment intre doi necunoscuti. Teoria acestuia era ca daca oameni vor raspunde complet sincer la 36 de intrebari apoi se vor privi in ochi timp de 4 minute, se vor indragosti unul de celalalt. Persoanele care formeaza deja un cuplu pot pune aceasta teorie in practica si pot descoperi perspective noi, suprinzatoare, asupra relatiei si a partenerilor. Vezi AICI setul de intrebari.

Citește și:


Ziua 5 – Exercitiu de conexiune

Urmatorul exercitiu pentru cupluri este inspirat de experimentul mentionat anterior. De aceasta data, cei doi trebuie sa isi sprijine fruntile impreuna si sa isi sincronizeze respiratiile. Fara sa vorbeasca, trebuie sa pastreze aceasta pozitie timp de 20 de minute.

Ziua 6 – Reconectarea prin sex

Acest „exercitiu” se desfasoara pe doua zile. In prima zi, accentul va fi pus pe unul dintre parteneri care trebuie sa impuna atmosfera, ritmul, muzica iar celalalt trebuie sa se concentreze in primul rand asupra dorinelui celuilalt. Prin explorarea trupului celuilalt, ascultarea dorintelor acestuia si observarea atenta a reactiilor naturale ale acestuia pot fi mai graitoare decat 1000 de cuvinte.

Ziua 7 – Reconectare prin sex II

In ziua a saptea, exercitiul din ziua anterioara este intors celuilalt partener.

Citește și:

Ziua 8 – Ziua mesajelor

In aceasta zi, cei doi parteneri trebuie sa se afle la distanta unul de celalalt, motiv pentru care acest exercitiu se poate desfasura in conditii optime in cursul saptamanii, atunci cand cel putin unul dintre cei doi nu este acasa. Sarcina celor doi in aceasta zi este sa comunice cu celalalt prin scris, mesaje sau mailuri doar gandurile pozitive pe care le au cu privire la partenerii lor, la un interval regulat de timp, asa cum ar fi o data la doua ore.

Ziua 9 – Ziua activitatii noi

In aceasta zi, cuplul trebuie sa faca impreuna o activitate complet inedita pentru ambii parteneri. Aceasta poate fi o cina la un restaurant exotic, o vizita la un muzeu sau inscrierea la un curs de dans, de sport, de muzica, orice activitate noua care ii va aduce impreuna. Filmele nu sunt o sugestie potrivita pentru ca vor pune piedici comunicarii.

Citește și:

Ziua 10 – Monologul neintrerupt

Seara, dupa ce au ajuns acasa, fiecare dintre cei doi parteneri are la dispozitie 15 minute pentru a-i povesti celuilalt despre ziua sa. Sarcina partenerului este sa fie atent, receptiv si mai ales, cu niciun pret sa NU il intrerupa pe celalalt apoi rolurile sunt inversate.

Ziua 11 – Ziua contactului vizual

Exercitiul din aceasta zi presupune sustinerea unui contact vizual intre parteneri timp de cel putin 5 minute. Cei doi trebuie sa stea fata in fata, intr-o pozitie comoda, apropiati insa fara sa se atinga. Tot ce au de facut este sa se priveasca in ochi. Potrivit psihologilor, acest lucru intareste conexiunile emotionale si amplifica sentimentul de intimitate.

Ziua 12 – Exercitiul baii comune

Exact asa cum ii spune si numele, in aceasta zi cei doi parteneri trebuie sa faca impreuna o baie calda, relaxanta, eventual cu spuma. In acest mediu, amandoi se vor simti mai relaxati si mai deschisi catre rezolvarea problemelor de cuplu.

Citește și:

Ziua 13 – Picnic sub clar de luna

Un alt exercitiu romantic pentru cei doi parteneri este evadarea in cel mai apropiat parc si organizarea unui picnic pe intuneric. Pe parcursul acestora, cei doi trebuie sa se concentreze exclusiv unul asupra celuilalt si sa nu aduca vorba despre problemele zilnice. Daca vremea nu permite acest lucru, picnicul romantic poate fi organizat chiar in intimitatea casei, luminat cu lumanari.

Ziua 14 – Ziua hotararilor

Dupa 13 zile in care cei doi si-au redescoperit tandretea, romantismul si conexiunea intima, este momentul unei hotarari finale cu privire la soarta relatiei. Indiferent care este decizia, pentru a ajunge la ea, amandoi trebuie sa fie sinceri, calmi, plini de respect pentru celalalt si, desigur, de afectiune.

Foto interior si prima pagina sivilla/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.