Setari Cookie-uri

7 carti care te ajuta sa infrunti o despartire

"Poate reusesti sa gasesti tu un raspuns la tot ce mi se intampla" este mesajul care m-a determinat sa aleg din multimea de carti "vindecatoare", doar cateva mai usor de lecturat, dar cu efectul garantat.

De curand, una dintre femeile dragi si apropiate mie mi-a marturisit ca a decis sa iasa din relatia pe care o avea de cateva luni bune cu barbatul care incetase, totusi, de ceva timp sa o inteleaga, sa ii mai aduca un zambet pe chip si liniste in suflet.

"Poate reusesti sa gasesti tu un raspuns la tot ce mi se intampla", mi-a spus. Sarcina grea si responsabilitate mare, insa i-am promis ca o sa ii impartasesc din ce am invatat la sedintele de terapie, dar si din cartile de psihologie si de dezvoltare personala pe care le-am citit.

Pana la intalnirea fata in fata, m-am gandit in aceasta dimineata sa fac o lista cu cartile pe care urmeaza sa i le recomand, dar pe care as vrea sa le impartasesc si cu tine.

O vara fara barbati

Carti motivationale pentru femei

Pentru cei care au fost parasiti sau au pus capat unei relatii bolavicioase, Dr. Johyn Gray a lansat "Marte si Venus o iau de la inceput". Autorul incearca prin intermediul acestei carti sa ii ajute pe cei aflati din nou singuri sa ia deciziile potrivite in procesul de vindecare sufleteasca si le arata cum sa duca din nou o viata normala si implinita.

Citește și:

"O vara fara barbati" este o carte despre descoperirea sinelui feminin, despre diferentele dintre sexe si despre maturizare. Scrisa la persoana I, aceasta reprezinta simbolul unui nou inceput, dupa cum sustin jurnalistii de la The Guardian.

Mia Fredricksen (55 ani), personajul principal din "O vara fara barbati", pare o femeie implinita: are o cariera universitara, este o poeta cu un oarecare renume si are o fiica adorabila, actrita. Insa intreg universul ei se prabuseste atunci cand, dupa treizeci de ani de casnicie, sotul o paraseste, spunandu-i ca vrea sa ia o pauza.

Nu este deloc usor sa stergi o amintire, insa, inspirandu-se din propria experienta, dar si din povestile prietenelor si ale cititoarelor ei, Federica Bosco a strans in cartea "Cum sa uiti de fostul" 101 sfaturi practice care te vor ajuta sa te desprinzi de trecut si sa iti regasesti pofta de viata, ca sa poti incepe o noua relatie, zambitoare si plina de incredere in tine.

Citește și:

Nu esti deprimata!

O despartire ne afecteaza diferit pe fiecare dintre noi. Unele accepta imediat situatia si rezista mai bine in fata durerii, in timp ce femeile sensibile cad repede in depresie, care necesita in unele cazuri tratamente serioase.

Carti psihologice

Ca sa nu ajungi in acel punct, practica cateva "Exercitii de meditatie pentru depasirea depresiei"! Cei patru autori ai lucrarii ofera un instrument practic si accesibil pentru a preveni din fasa instalarea depresiei si pentru a regasi echilibrul afectiv si mental.

Linistea vorbeste - "Aceasta nu este o carte pe care s-o citesti din scoarta in scoarta si apoi s-o uiti in biblioteca. Ingaduie cartii sa-si indeplineasca menirea, sa te trezeasca si sa te scoata la lumina departe de cararile batatorite ale gandirii tale repetitive si conditionate. Ea vorbeste despre o calatorie spirituala, una care iti va dezvalui o noua stare de constiinta si o intelegere mai profunda a lumii in care traiesti. Aceasta carte mi-a imbogatit viata."

Citește și:

Alege sa fii puternica!

Carti motivationale

Cartea autoarei de bestseller-uri Louise L. Hay - "Femei puternice" - ne invata ca principalele schimbari la care vom asista in drumul spre succes sunt cele interioare.

Scopul lui Louise este sa ajute toate femeile sa experimenteze iubirea de sine, pretuirea de sine, respectul de sine si sa ocupe un loc important in societate.

Femeia de hartie - Intra in apartamentul de poveste al doamnei Aaliya (72 ani) si afla povestea unei femei divortate si fara copii, care nu se simte utila nimanui si care are drept Dumnezeu scriitori si opere faimoase.

Aaliya a lucrat o viata ca librar si de aproape cinci decenii traduce in fiecare an in araba una dintre cartile care au captivat-o. Munca sa nu este, insa, prezentata publicului. Femeia doar creeaza si depoziteaza in cutii toate traducerile.

Concentrat, un nebanuit ghid de lectura, romanul cuprinde povesti cuceritoare despre Beirutul de azi si cel de ieri, despre razboiul civil din Liban, o lume fascinanta tesuta in amintirile unei neobosite cititoare.

Citește și:

Poate ca in acest moment treci prin cea mai frumoasa perioada a vietii tale si cea mai fericita perioada a relatiei tale, de aceea te-ai gandit de doua ori inainte sa dai click pe articol, insa fiecare dintre noi o sa fie nevoita la un moment dat sa asculte o prietena induretata si sa ofere un sfat.

Sursa Foto Front Page: unsplash.com

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.