Setari Cookie-uri

Cum sa supravietuiesti unei despartiri?

Relatiile nu mai sunt ca pe vremea bunicii cand, dupa o perioada de curtare asidua, urma o nunta fastuoasa si o viata de bucurii si necazuri impreuna. Ne-am obisnuit sa trecem din relatie in relatie si sa testam bine piata pana dam de Domnul Perfect.

Relatiile nu mai sunt ca pe vremea bunicii cand, dupa o perioada de curtare asidua, urma o nunta fastuoasa si o viata de bucurii si necazuri impreuna. Ne-am obisnuit sa trecem din relatie in relatie si sa testam bine piata pana dam de Domnul Perfect.

Problema este ca Domnul Perfect se dovedeste a fi, de multe ori, un produs al imaginatiei noastre, sau, si mai rau, Domnul Perfect si-a pus ochii pe alta candidata. Urmeaza o despartire urata, sau amiabila, in functie de parteneri, dar inevitabil acompaniata de aceleasi efecte devastatoare. Fie ca stiai ce se va intampla, fie ca nu, desi simti ca s-a terminat cu viata ta, trebuie sa gasesti o modalitate de a merge inainte.

E usor sa zici ca e mai bine sa fi iubit si sa fi pierdut, decat sa nu fi iubit deloc, insa cand vine vorba de momentul adevarului, asta nu iti tine de cald noaptea. Poti sa iti selectezi in playlist numai muzica de sinucigasi, sa te uiti la filme siropoase, sa golesti raftul de inghetata de la supermarket si sa renunti la orice tentativa de infrumusetare. Insa dupa asemenea tratament vei ajunge sa te simti mai rau ca inainte.

Ca sa treci cu bine peste o despartire trebuie sa respecti 3 reguli de aur:

1. Ai grija de tine. Mergi la cosmetica, aranjeaza-ti parul, cumpara-ti ceva nou, relaxeaza-te. Se spune ca atunci cand arati bine, te simti bine. Chiar daca la inceput ti se va parea ca tratamentul de relaxare si infrumusetare nu iti imbunatateste starea de spirit, treptat le vei simti efectul.

2. Acorda-ti timpul necesar sa suferi. Nu e bine sa ascunzi ce simti, sa te ingropi in munca in speranta ca asa vei uita sau ca in momentul in care iti vei aminti deja va fi prea tarziu sa te afecteze. Acest timp e vital pentru a putea pune cu adevarat punct relatiei esuate, in ceea ce te priveste.

3. Mergi mai departe. Nu are rost sa stai inchisa in casa deprimata ca nimeni nu te place. Iesi cu prietenele in oras, mergi la plimbari, ataca cluburile, si, cel mai important, mergi la intalniri cand apare ocazia.

Primele minute dupa despartire sunt cele mai grele asa ca cel mai bun lucru e care il poti face e sa suni o prietena si sa ii soliciti ajutorul. Tine-o la telefon pana ajunge la tine sau gaseste pe altcineva cu care sa vorbesti intre timp. Vorbeste despre despartire fara a te teme ca iti vei deprima prietenii. La urma urmei , pentru asemenea moment ai prieteni, ca sa-ti fie alaturi de tine indiferent de situatie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.